The Boy

The Boy (2016)

Film1
6.3 / 10
30
IMDb
6 / 10 56774
Pers
52% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: William Brent Bell
Cast: Lauren Cohan, Rupert Evans, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorthriller waarin een jonge Amerikaanse vrouw in een Engels landhuis wordt aangesteld als de nanny van een levensechte porseleinen pop

De Amerikaanse Greta neemt een baan aan als nanny in een Engels landhuis om op de achtjarige Brahms te letten. Wanneer ze aankomt, ontdekt ze dat Brahms helemaal geen jongetje is, maar een levensechte porseleinen pop. Bij het vertrek van de 'ouders' krijgt ze een strikte lijst met regels voor de opvoeding van Brahms. Al snel begint Greta deze regels te verwaarlozen en toch raakt ze er beetje bij beetje van overtuigd dat Brahms toch geen gewone pop is.

The Boy werd geregisseerd door William Brent Bell, die eerder The Devil Inside maakte. Hoofdrolspeelster Lauren Cohan is bekend van de tv-serie The Walking Dead. • Pers - 52%  
  100

  Stevig in de greep van de jongen

  "Bell kiest na zijn vorige films weer voor het bovennatuurlijke horrorgenre en hij bewijst opnieuw dat dit zijn specialiteit is. Zoals we van hem gewend zijn, een film met een realistische en eigenaardige verhaallijn. The Boy: een bovennatuurlijke horrorfilm die wel degelijk wat toe te voegen heeft in het bestaande scala aan horrorfilms."

  Lotte van Erp - FilmVandaag.nl
  50

  Niet vernieuwend maar kijkt lekker weg

  "The boy mag dan niet hemelbestormend vernieuwend zijn, toch kijkt dit spookhuisritje lekker weg. Bell weet een prettig onheilspellend sfeertje te creŽren.."

  Eric Le Duc - De Telegraaf
  40

  Horror in het poppenhuis

  "Het is een mooi klein gegeven: we blijven binnen de muren van wat al snel een poppenhuis lijkt. Maar het is zo weinig overtuigend gespeeld dat de speldenprikjes nergens gaan schrijnen en de shockeffecten niet nadreunen."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  40

  The Boy is doodeng... Tot de zakelijke verklaring

  "Aan die suggestie ontleent The Boy volop kracht: leeft de pop soms enkel buiten beeld, en daarmee in eerste instantie in ons hoofd? Doodeng - tot een zakelijke verklaring de verbeelding aan gruzelementen slaat."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  30

  Doorsnee horrorfilmpje

  "(..) ondanks een aantal goed gevonden shots weet Bell er nergens spanning uit te halen. The Boy blijft een doorsnee horrorfilmpje waar zelfs de grootste fanaten van het genre weinig plezier aan zullen beleven."

  Bart Snoek - FilmTotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 januari 2016
  Distributeur: The Searchers
  Alternatieve titel: The Inhabitant