Johan en de Verenkoning

Johan en de Verenkoning (2014)

IMDb
6.1 / 10 542
Pers
65% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie
Regie: Esben Toft Jacobsen
Cast: Noaquin Mandias, Margreet Boersbroek, meer »
Lengte: 78 minuten
Land: Zweden
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Animatiefilm over het jonge konijntje Johan die zijn mama mist en met haar communiceert via briefpost

Johan woont met zijn papa op een groot schip, ver weg van de bewoonde wereld. Zolang als Johan zich kan herinneren, wonen ze daar. Toen Johan drie jaar oud was, verdween zijn mama. Johan denkt dat de Verenkoning haar heeft meegenomen. Hij mist zijn mama, maar is ervan overtuigd dat de flessenpost die hij regelmatig in zee werpt, haar bereikt. Johan verveelt zich geen moment op het schip. Je kunt er vissen en duiken en er valt altijd wel iets te repareren. Op een dag is Johan alleen aan boord en vangt hij een verward bericht op over de Verenkoning. Voor Johan is dat het begin van een machtig mooi avontuur. Het avontuur van een kind dat één grote wens heeft: zijn mama vinden. • Pers - 65%  
  80

  Schilderachtige 3D animatiefilm

  "De makers hebben een prachtige fantasierijke wereld gecreëerd, waar je je ogen uit zult kijken en misschien wel je mond van open zal vallen. Het slimme gebruik van kleur en licht versterkt de emoties die de film oproepen, (...)."

  Monica Meijer - Cinemagazine
  70

  Luchtig verpakt

  "Regisseur Esben Toft Jacobsen laat kinderen op een fantasierijke wijze kennis maken met de dood, van waar geen terugkeer mogelijk is. Een serieus thema, hier luchtig verpakt als magisch avontuur."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Erg doordacht is de konijnenmythologie niet

  "Erg doordacht is zijn konijnenmythologie niet en de animaties ogen rudimentair. Niettemin een eerbiedwaardige poging om lastige materie ook voor jonge kinderen bevattelijk te maken."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  50

  Kinderfilm over rouwverwerking verpakt als fantasierijk animatieavontuur

  "Wat Johan en de Verenkoning de jonge kijkers wil leren, is dat er voor iedereen ooit een tijd komt en dat het geen zin heeft om je daar tegen te verzetten. Het is te begrijpen dat zo'n boodschap op een toegankelijke manier verpakt moet worden, maar Jacobsen doet dat te gekunsteld."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 oktober 2014
  Distributeur: Twin Film
  Alternatieve titel: Resan till Fjäderkungens Rike