Ouija

Ouija (2014)

Pers
30% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror
Regie: Stiles White
Cast: Olivia Cooke, Ana Coto, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorfilm waarin een groep vrienden geesten oproept met een ouija-bord, om vervolgens achtervolgd te worden door een boosaardige entiteit

Een groep vrienden wordt geconfronteerd met hun grootste angsten wanneer ze een oud ouija-bord gebruiken om geesten op te roepen en een boosaardige entiteit ontketenen.

De bovennatuurlijke thriller is geregisseerd door Stiles White. Het scenario van 'Ouija' schreef Stiles samen met Juliet Snowden. Michael Bay treedt op als een van de producenten. • Pers - 30%  
  40

  Sttt... Wat hoor ik daar?

  "Horrorliefhebbers kunnen niet anders dan hun schouders ophalen over Ouija. De belangrijkste les die je uit de film kunt trekken, is dat je extra voorzichtig moet zijn tijdens het flossen van je tanden. Een andere les is wellicht dat sommige horrorfilmteenagers zo dom zijn dat ze het bijna verdienen occulte problemen te krijgen."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  30

  Gilgrage pubers

  "Horrorfilms zijn heerlijk als ze een onderhuidse spanning weten op te roepen zonder dat je het gevoel hebt dat het met opzet is. Ouija krijgt dit niet voor elkaar. De film bestaat vooral uit een aantal schrikmomenten die aan elkaar zijn genaaid met een flinterdun verhaaldraadje"

  Lianne Koorn - MovieScene.nl
  30

  Versleten spookspel

  "Ouija is een schoolvoorbeeld van creativiteitsarmoede. Aan goedkope schrikeffecten geen gebrek, maar van een spanningsopbouw is nauwelijks sprake en op verrassingen hoeft de kijker al helemaal niet te rekenen."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  20

  Op ons houten bordje verschijnt een heel duidelijke NEE.

  "Vernieuwend of verrassend wordt het in Ouija daardoor absoluut nooit en kan men vooral de conclusie trekken dat vooral de regisseur een enorm Ouija-bord voor zijn kop had. Enige vorm van angst slaat zodoende al vlot om in verbazing. Gaandeweg de film is het dan ook niet uit gruwel, maar uit plaatsvervangende schaamte dat je als kijker moeite moet doen niet weg te kijken."

  Remco Visser - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 30 oktober 2014
  Distributeur: Universal Pictures International