99 Homes

99 Homes (2014)

Film1
6.9 / 10
29
Pers
68% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Ramin Bahrani
Cast: Andrew Garfield, Laura Dern, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Drama waarin Andrew Garfield met zijn familie uit zijn huis wordt gezet en voor een hebberige makelaar moet werken om het terug te krijgen

Wanneer Nash uit zijn huis gezet wordt, verhuist hij noodgedwongen zijn moeder en jonge zoon naar een schimmig motel. Dan krijgt hij de kans om te werken voor dezelfde man die hem uit zijn huis heeft gezet. Nash grijpt de kans in een wanhopige poging zijn huis terug te krijgen maar houdt zijn nieuwe werkgever verborgen voor zijn familie. Hij begint veel geld te verdienen maar krijgt ook last van zijn geweten.

99 Homes werd geschreven en geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker Ramin Bahrani, bekend van films als Goodbye Solo en At Any Price.********

Film1 Recensie: In het hol van de leeuw

Het confronterende onderwerp en de uitstekende rollen van Garfield en vooral Shannon maken 99 Homes een geslaagd drama. Vooral de pijnlijk realistische huisuitzettingen zullen je mond open doen vallen.

Lees verder
 • Pers - 68%  
  80

  In de omgekeerde wereld is iets mis

  "Wat heeft het spelen volgens de regels je ooit opgeleverd, vraagt Carver als hij ziet dat Nash twijfelt. Daar zit de crux van Bahrani's venijnige, energieke film, die Orlando laat zien alsof het baadt in de vijftig tinten blauw van de zwembaden van de winnaars."

  Ronald Rovers - Trouw
  80

  In het hol van de leeuw

  Het confronterende onderwerp en de uitstekende rollen van Garfield en vooral Shannon maken 99 Homes een geslaagd drama. Vooral de pijnlijk realistische huisuitzettingen zullen je mond open doen vallen.

  Jan-Peter Rook - Film1
  80

  Meedogenloze ontruimingen waar je wel om móet janken

  "Dit ijzersterke drama van Ramin Bahrani maakt de crisis concreet en daarmee allesbehalve licht. (...) de ontruimingsscènes zijn het pijnlijkste wat de bioscoop de komende tijd biedt."

  Tisha Eetgerink - AD
  70

  Een niet altijd verrassend, maar bij vlagen ontroerend en stuitend drama

  "Dat maakt zijn verhaal ook vatbaarder voor melodrama. Bahrani laat zijn protagonist voor de eerste klus bij zijn nieuwe baas letterlijk in de stront zakken. Genuanceerd gaat de regisseur niet te werk. De angst om alles kwijt te raken wordt hierdoor wel sterk invoelbaar gemaakt."

  Danitsa Linders - FilmTotaal
  70

  Nuance had geen kwaad gekund

  "De agenda van regisseur Ramin Bahrani is wat te duidelijk en dat is niet goed voor zijn film. In 99 Homes zijn namelijk alle makelaars corrupte klootzakken, doen rechters aan lopendebandwerk en zijn alle huiseigenaren zielig. Een klein beetje nuance had geen kwaad gekund."

  Roy van der Lee - Filmpjekijken.com
  70

  Pact met de duivel

  "Schrijver/regisseur Raman Bahrani is niet subtiel in de manier waarop hij een verziekt en volslagen corrupt financieel systeem aan de kaak stelt. Alleen weten de acteurs dat gebrek aan nuance grotendeels te compenseren."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  99 Homes is rauw en schrijnend

  "Net als zijn eerdere films is 99 Homes van Ramin Bahrani neorealistisch invoelend drama. Het is vooral acteur Michael Shannon die indruk maakt in de film, die in de tweede helft op momenten te larmoyant is."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  60

  Bittere aanklacht tegen het kapitalistische roofsysteem

  "een wat schematische variant op een middeleeuwse moraliteit met de recente Amerikaanse huizencrisis als achtergrond. (...) Regisseur Ramin Bahrani brengt deze morele dwaaltocht zonder opsmuk in beeld in deze bittere aanklacht tegen het kapitalistische roofsysteem."

  Joost Broeren - Het Parool
  60

  Leed van de huizenbubbel

  "hoewel 99 Homes wat moralistisch is, is het toch ook een leerzame film, gebaseerd op gedegen research, die aantoont dat het allemaal nog veel erger en onmenselijker is dan je al dacht."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  60

  Malafide makelaar

  "En daar ligt dan ook de zwakte van 99 Homes. Het is een veilige film, die het formuletje braaf afwerkt en obligaat eindigt. (..) Desalniettemin geeft 99 Homes een leerzame kijk op de problematiek rond de huizencrisis, die anno 2016 nog steeds zichtbaar is."

  Damian Uphoff - Indebioscoop.com
  60

  Waanzinnige huisjesmelker

  "Net als in andere Bahrani-films wordt het snel te sentimenteel. Uiteindelijk is het de waanzinnige blik van Shannon die deze film draagt. Hij is het gezicht van het kapitalisme in zijn meest waanzinnige vorm en als het aan hem ligt gaat hij weer nergens heen."

  Hugo Emmerzael - De Filmkrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 4 februari 2016
  Distributeur: Dutch FilmWorks