Manchester by the Sea

Manchester by the Sea (2016)

Film1
7.2 / 10
16
Pers
81% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Kenneth Lonergan
Cast: Casey Affleck, Lucas Hedges, meer »
Lengte: 138 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Drama waarin een neerslachtige Casey Affleck in zijn geboortestad aan de kust van Massachusetts voogdij krijgt over de zoon van zijn overleden broer

Na de plotselinge dood van zijn oudere broer keert Lee Chandler terug naar zijn geboorteplaats ten noorden van Boston in Massachusetts. Daar krijgt hij te horen dat hij moet optreden als voogd voor de zoon van zijn broer. Lee heeft geen idee wat hij met deze tiener aan moet en moet intussen ook omgaan met zijn eigen rouw en die van zijn familie en oude vrienden.

Dit indringende drama van regisseur Kenneth Lonergan (You Can Count on Me) kreeg maar liefst zes Oscarnominaties en won er twee: voor hoofdrolspeler Casey Affleck en voor het originele script van Lonergan zelf. • Pers - 81%  
  100

  Alledaagsheid in zware tijden

  "De kracht zit in de uitwerking. Meer nog dan in zijn eerdere werk gebruikt Lonergan hier dialogen of gebeurtenissen die geen direct doel dienen en toch van essentieel belang zijn voor het rijke drama dat hij boetseert."

  Mike Peek - Het Parool
  90

  Casey Affleck excelleert in een ijzersterk familiedrama

  "Manchester by the Sea kent indringende vertolkingen, vooral van hoofdrolspeler Casey Affleck en Michelle Williams die zijn voormalige vrouw speelt. Maar Lonergans familiedrama kan vooral bogen op knap schrijfwerk (..)"

  Arjan Welles - FilmTotaal
  90

  Een film waar je stil van wordt

  "Dat Michelle Williams een van de beste actrices van haar generatie is bewijst ze hier nog maar eens; de confrontaties die Randi en Lee hebben behoren emotioneel gezien tot de meest intense momenten in de film, die je regelmatig naar adem doen happen."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  80

  Er valt veel te lachen in loodzwaar drama Manchester by the Sea

  "Oscarkandidaat Manchester by the Sea begint als traditioneel rouwdrama, maar scheurt alle bijbehorende verwachtingen aan stukken. Regisseur Lonergan bespaart niet op de somberte, maar zelden viel er zo veel te lachen in een loodzwaar drama."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  80

  Luchtig melodrama met uitmuntend acteerwerk

  "Manchester by the Sea is een pakkend verhaal dat zowel het hart als het hoofd weet te raken. De film is niet helemaal vrij van clichés maar het verhaal, de regie en de acteerprestaties maken dat meer dan goed."

  Michel van Dam - Filmvandaag.nl
  80

  Verkrampte schouders, onderkoeld gemurmel

  "Manchester by the Sea is bijna op te vatten als een boetedoening.Affleck won vorige week de Golden Globe voor beste acteur, en zit nu in de Oscarrace. Het is misschien wel zijn beste optreden tot nu toe."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  70

  Troebele grens tussen schuld en onschuld

  "Tegelijkertijd mist Lonergans nieuwe film de epische ambities en formele experimenten die van Margaret zo'n uniek werk maakten."

  Hugo Emmerzael - De Filmkrant
  60

  Casey Affleck als slapende vulkaan

  "In de ruim twee uur dat de film duurt heb je veel tijd om over dit soort dingen na te denken. Bij vlagen is hij tergend saai (..) Maar Lonergan filtert ze allemaal via het indirecte temperament van zijn hoofdfiguur tot bevroren drama, en daar moet je niet ongeduldig van worden."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 19 januari 2017
  Distributeur: Universal Pictures International