The Daughter

The Daughter (2015)

IMDb
7 / 10 1009
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Simon Stone
Cast: Paul Schneider, Geoffrey Rush, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: AustraliŽ
Taal: Engels

Australisch familiedrama waarin een zoon na vijftien jaar terugkeert naar zijn geboorteplaats en hier een schokkend geheim op het spoor komt

Christian keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis in AustraliŽ voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna. Het weerzien tussen vader en zoon verloopt stroef. Vlak voor de bruiloft gaat hij op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver en ontmoet er zijn vrouw Charlotte, dochter Hedvig en vader Walter die bij hen woont. Door een argeloze opmerking van zijn vader over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking. Christian, gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit dat hij niet langer met leugens wil leven. Zonder de gevolgen te overzien, gaat hij de confrontatie met zijn vriend en vader aan.

Het familiedrama The Daughter is geregisseerd door de Australische theatermaker Simon Stone en gebaseerd op zijn eerdere toneelbewerking van De wilde eend door de klassieke Noorse schrijver Henrik Ibsen.