The Choice

The Choice (2016)

Film1
7.6 / 10
21
Pers
43% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Ross Katz
Cast: Teresa Palmer, Benjamin Walker, meer »
Lengte: 111 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Nicholas Sparks-verfilming over een jonge vrouw die de hartverscheurende keuze moet maken tussen haar vriend en een nieuwe liefde

Wanneer Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat zij een lange relatie heeft met Ryan. Naarmate de tijd verstrijkt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt ze voor een dilemma te staan: kiest ze voor de betrouwbare Ryan of voor de nieuwe en spannende Travis?

The Choice is gebaseerd op de gelijknamige roman van de succesvolle auteur Nicholas Sparks, van wie eerder Message in a Bottle, A Walk to Remember, The Notebook, Nights in Rodanthe, Dear John, The Last Song, The Lucky One, Safe Haven en The Best of Me werden verfilmd. • Pers - 43%  
  60

  Sparks biedt meer dan de gebruikelijke romantische verwikkelingen

  "Na anderhalf uur loopt het warme bad plotseling leeg, wanneer Sparks de idylle met bruut geweld afbreekt om een vraagstuk met ethische, medische en religieuze implicaties aan te kaarten."

  Bart van der Put - Het Parool
  50

  Honingzoet streekromannetje

  "net als in The notebook, Nights in Rodanthe en Dear John dicteert het Sparks-adagium dat geloof, hoop en veel liefde altijd tweede kansen opleveren. (...) het oeuvre van de Koning van de Hyperromantiek wordt nu wel wat sleets, zowel literair als cinematografisch."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Fatalistische liefde

  "Dit is commercieel filmen op z'n best en z'n slechtst. Tegengestelde karakters die als yin en yang in elkaar passen, dat spreekt iedere dromer aan. (...) Je verlieft op de verliefden, waarna het deus ex machina-achtige drama van orkaan en ongeluk je des te meer teleurstelt."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  20

  The Choice is ondraaglijk kitsch

  "Het geheim van het leven komt neer op het nemen van beslissingen; het resultaat van enkele keuzen draag je je hele leven met je mee. Met die dooddoener gaat de elfde verfilming van een boek van bestsellerauteur Nicholas Sparks van start - en beter wordt het nooit."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 4 februari 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux