Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins (2016)

Film1
6.6 / 10
24
Pers
72% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Biografie, Drama, Geschiedenis, Komedie
Regie: Stephen Frears
Cast: Meryl Streep, Hugh Grant, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Kijk nu

Biopic met Meryl Streep als Florence Foster Jenkins, de Amerikaanse societyvrouw en sopraan die bekend stond om haar volledige gebrek aan zangtalent

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een bevlogen zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.

Florence Foster Jenkins is gebaseerd op de laatste jaren uit het leven van de gelijknamige erfgename uit New York die leefde van 1868 tot 1944. De hoofdrol van Meryl Streep was goed voor haar twintigste Oscarnominatie. Bij de Golden Globes werden naast Streep ook haar tegenspelers Hugh Grant en Simon Helberg genomineerd. De regie was in handen van de vermaarde Stephen Frears, bekend van films als My Beautiful Laundrette, Dangerous Liaisons, High Fidelity, The Queen en Philomena.