Three Generations

Three Generations (2015)

IMDb
5.6 / 10 2813
Pers
63% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Gaby Dellal
Cast: Elle Fanning, Naomi Watts, meer »
Lengte: 87 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Komisch drama over Ramona die eindelijk besluit de lichamelijke transitie in gang te zetten van meisje naar jongen

De spontane tiener Ramona leeft samen met haar alleenstaande moeder Maggie en haar levendige oma Dolly in New York. Ramona weet al van jongs af aan dat ze in het verkeerde lichaam geboren is en besluit om een jongen te worden: Ray. De hechte familie moet leren om te gaan met deze ingrijpende verandering. Dolly, die zelf lesbisch is, vindt het moeilijk te accepteren dat ze nu een kleinzoon heeft en Maggie wordt als moeder gedwongen om grote beslissingen te nemen. Om de transformatie in gang te zetten moeten ze de vader van Ray opsporen zodat hij zijn wettelijke toestemming kan geven voor de geslachtsverandering.

De complexe hoofdrol in het komische drama Three Generations - in Amerika uitgebracht als About Ray - wordt gespeeld door Elle Fanning; ooit bekend als het kleine zusje van Dakota Fanning maar al enkele jaren een talent op eigen benen. Ze was ook te zien in Super 8, Maleficent en The Neon Demon. • Pers - 63%  
  80

  Trans-rep done right

  "Het acteerwerk is overtuigend en creŽert de juiste emoties, de jazzy muziek zet de toon, de set reflecteert de personages en hun stemmingen en Rays vlogs over zijn transitie maken het onderwerp begrijpelijk en van deze tijd. Al met al is Three Generations een hartverwarmende en ontroerende dramatische komedie over familie en onvoorwaardelijke liefde."

  Yoni van Hees - FilmVandaag.nl
  60

  Meer nodig dan kortgeknipt haar en stoere kleding.

  "Elle Fanning is zonder meer een talent en laat ook hier zien dat ze iedere emotie feilloos onder controle heeft, maar het kost moeite om haar te geloven als man in een vrouwenlichaam. Er is meer nodig dan kortgeknipt haar en stoere kleding. Om het verschil te snappen: zie Hillary Swank in Boys Don't Cry of Felicity Huffman in Transamerica."

  Fabian Melchers - Filmtotaal
  60

  Steractrices rechtvaardigen Three Generations

  "Uiteindelijk rechtvaardigen de drie steractrices de aanschaf van een kaartje voor dit kalmpjes kabbelende drama. De oorspronkelijke titel van de film over geslachtsverandering werd niet voor niets gewijzigd."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  50

  Aangename maar ook naÔeve film

  "Three Generations is een aangename maar ook naÔeve film, die vol zit met goede bedoelingen, maar daar uiteindelijk over struikelt."

  Elise van Dam - Biosagenda
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 oktober 2016
  Distributeur: The Searchers
  Alternatieve titel: About Ray