The Accountant

The Accountant (2016)

Pers
57% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regie: Gavin O'Connor
Cast: Ben Affleck, Anna Kendrick, meer »
Lengte: 128 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Misdaadthriller met Ben Affleck als een wiskundig genie dat werkt voor criminele organisaties en bij uitzondering een legitieme klant aanneemt

Christian Wolff is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor, werkt hij als freelance accountant voor een van 's werelds machtigste criminele organisaties. Christian neemt samen met de afdeling misdaadhandhaving van het ministerie van Financiën, gerund door Ray King, een nieuwe cliënt aan: een vooruitstrevend robotica bedrijf. Een boekhoudkundig medewerkster heeft ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen en dit moet tot op de bodem worden uitgezocht. Wanneer Christian grondig de boekhouding doorloopt en steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op. • Pers - 57%  
  80

  Accountant met extra skills

  "The Accountant is bovenal een een erg goede thriller. De film weet een goede combinatie te maken van spannende actiescènes, flashbacks die wat meer uitleg geven en komische scènes. Maar alles op een dusdanige manier dat het nooit te veel is. Een film die de aandacht van de kijker tot het einde weet vast te houden!"

  Reyer Krikke - FilmVandaag.nl
  60

  The Accountant klopt qua toon voor geen meter

  "Acteur Ben Affleck kan het, emotieloos kijken en toch sympathiek zijn. Qua toon klopt het allemaal voor geen meter, maar dat maakt The Accountant vermakelijk raar."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Verstrikt in een overvol web

  "Soms kan een film ­helemaal bezwijken onder zijn eigen ambities. Dat is het geval met deze actiethriller waarin Ben Affleck een interessant personage neerzet, dat ­echter verstrikt raakt in een web waarin te veel draden zijn ­verwerkt."

  Ab Zagt - AD
  60

  Verwarrende exercitie

  "In zijn pogingen een goed geoliede en intelligente thriller af te leveren, slaagt de maker slechts deels. Vele grote namen maken hun opwachting, maar weten niet te verhullen dat het op strategische momenten een verwarrende exercitie is geworden."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Autisten zijn niet alleen feilloos in hoofdrekenen

  "De makers van The Accountant poneren die dubieuze stelling aan de hand van onnavolgbaar gegoochel met cijfers en een berg doorzeefde lijken, waarbij een overdaad aan half uitgewerkte subplots en flashbacks de onderbouwing moet vormen."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Batman wordt een autistische actieheld

  "Los van de idiote romantisering van autisme, is de geobsedeerde Christian Wolff best een originele actieheld. Jammer dat de plot van The Accountant door alle flashbacks naar zijn 'origin story' niet uit de verf komt."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 3 november 2016
  Distributeur: Warner Bros