Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge (2016)

Pers
69% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Biografie, Drama, Geschiedenis, Oorlog
Regie: Mel Gibson
Cast: Andrew Garfield, Teresa Palmer, meer »
Lengte: 138 minuten
Land: Verenigde Staten, Australië
Taal: Engels

Oorlogsdrama van Mel Gibson over Desmond T. Doss, de soldaat die tijdens WOII 75 mensen redde aan het front maar zelf weigerde een geweer te gebruiken

In 1942 gaat Desmond Doss aan de slag bij het Amerikaanse leger als hospik. Tijdens de slag bij Okinawa wordt ook van hem verwacht dat hij de strijd in gaat maar Desmond weigert vanwege zijn overtuigingen te doden. Eerst wordt hij bespot door zijn kameraden maar al snel slaat de spot om in bewondering als blijkt dat Demond ook zonder wapen een groot verschil maakt aan de frontlinie.

Hacksaw Ridge is de eerste die acteur Mel Gibson regisseerde sinds het in 2006 verschenen Apocalypto. Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man) speelt de rol van Desmond Doss, de eerste 'wapenweigeraar' ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg. • Pers - 69%  
  80

  Een christen-pacifist in de hel

  "Het eerste uur is lieflijk en traditioneel, de laatste anderhalf uur doet de bloederige openingsscène van Saving Private Ryan verbleken tot kinderspel. Het is een contrast dat Gibson vol aanzet."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  80

  Emotionele en verpletterende kijkervaring

  "Hacksaw Ridge is een emotionele en verpletterende kijkervaring die je stil de bioscoopzaal doet verlaten. Hopelijk weet Mel Gibson met deze pacifistische smeekbede de sympathie van Hollywood te herwinnen."

  Frank Stol - FilmTotaal
  80

  Reddende engel op bloedig slagveld

  "Of 'de verloren zoon' Mel Gibson en Hollywood de handen weer ineen zullen slaan valt te bezien, ongeacht het haast onvermijdelijke box office-succes. De mogelijkheid bestaat dat Gibsons comeback met de nadruk op pacifisme teveel als verontschuldiging zal worden gezien. Hoe dan ook, Hacksaw Ridge is uiteindelijk een solide, overtuigende oorlogsfilm en het behalen van zo'n niveau is voor veel regisseurs al lastig genoeg."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
  60

  Hacksaw Ridge is een brute, adembenemende oorlogsfilm

  "Mel Gibsons vakmanschap en onbedwingbare neiging tot overdrijven, maken Hacksaw Ridge tot een brute, adembenemende oorlogsfilm. Maar Desmond Doss wordt in stroperige scènes vol clichés neergezet als een wat simpele optimist."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Innemend vertolkte hospik

  "Gibson werkt de christelijke en pacifistische principes in de eerste helft van de film helder uit, om daarna op het slagveld even bloederig tekeer te gaan als in The passion of the Christ."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Mel Gibson zwelgt weer in overdadig bloedvergieten

  "Van dit waargebeurde verhaal maakte Gibson een heldenepos, met Andrew Garfield als Doss. Hacksaw Ridge spreekt zichzelf tegen door de vredelievende boodschap er met een overdaad aan oorlogsleed in te rammen."

  Ab Zagt - AD
  60

  Pacifisme en heldendom kunnen prima samengaan

  "Hacksaw Ridge is een emotioneel en moreel dichtgetimmerd oorlogsdrama, waar je als toeschouwer hooguit beleefd naar kunt kijken."

  Remke de Lange - Trouw
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 3 november 2016
  Distributeur: Splendid Film