Asterix en Obelix: De Romeinse Lusthof

Asterix en Obelix: De Romeinse Lusthof (2014)

Film1
6.4 / 10
17
IMDb
7 / 10 6216
Pers
67% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie
Regie: Louis Clichy, Alexandre Astier
Cast: Laus Steenbeeke, Bas Keijzer, meer »
Lengte: 86 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Nieuw geanimeerd avontuur van Asterix & Obelix waarin Ceasar een plan heeft bedacht om voor eens en altijd van de Galliërs af te komen

Julius Caesar is het zat dat Asterix en Obelix altijd zijn plannen weten te dwarsbomen. Daarom heeft Caesar iets bedacht om voor eens en altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen om het dorp van Asterix en Obelix heen. Uiteraard proberen Asterix en Obelix hier een stokje voor te steken. De gebouwen van 'De Romeinse Lusthof' schieten echter als paddenstoelen uit de grond. Is Caesar onze helden dan toch te slim af?

Dit computergeanimeerde avontuur van Asterix & Obelix werd mede geregisseerd door Louis Clichy, die eerder als animator aan de Pixar-films Up en WALL●E meewerkte. • Pers - 67%  
  100

  Asterix eindelijk perfect verbeeld

  "Eindelijk een Asterix-film die zowel de sfeer als de humor uit de originele stripboeken evenaart. De moderne tekenfilmtechnieken benaderen de losse tekenstijl van Albert Uderzo. Maar zelfs zonder 3D-effecten dendert het hilarische verhaal van René Goscinny in sneltreinvaart voort."

  Ruben Eg - Metro
  80

  Korte metten met beschaving

  "De typische Franse grappen maken van deze Franse animatiefilm, gebaseerd op de strip De Romeinse lusthof van René Goscinny en Albert Uderzo uit 1971, ook voor volwassenen een prettige zit."

  Anton Slotboom - AD
  60

  Asterix en Obelix is een onverwoestbaar verhaal

  "De geslaagde film blijft redelijk trouw aan De Romeinse lusthof, het stripalbum uit 1971, dat nauwelijks modernisering behoeft. Een onverwoestbaar verhaal over toverdrank, rotte vis, ontbossing, marktwerking en salarisonderhandelingen."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Digitale striphelden

  "Het is even wennen dat Asterix en Obelix met de computer gemaakt zijn, maar de animaties doen nauwelijks onder voor werk van grote Amerikaanse studio's. De makers houden intussen de vaart erin met aardige visuele grapjes, waarbij ze regelmatig met de 3D spelen. Het zijn misschien geen bijster originele vondsten, maar de kijker hoeft zich niet te vervelen."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Olijke Galliërs

  "Hoewel de film niet veel nieuws of bijzonders te bieden heeft, is de animatie verzorgd en blijven de makers trouw aan het bronmateriaal door niet al te veel aan de formule te morrelen. Met de grappen mogen de schrijvers volgende keer nog iets origineler aan de slag gaan, maar de basis is gelegd."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  40

  Galliërs spreken Vlaams, behalve de twee helden

  "Volgens Franse bronnen is Astiers bewerking van het Astérixalbum rijk aan inventieve taalgrappen. In de Nedervlaams gesproken variant is daar niets van te merken. (...) Het gerommel doet afbreuk aan het verhaal, dat het behoud van de eigen culturele identiteit tot inzet van alle conflicten maakt."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 17 december 2014
  Distributeur: Entertainment One Benelux
  Alternatieve titel: Asterix & Obelix 3D: De Romeinse Lusthof, Astérix: Le domaine des dieux 3D