Get Hard

Get Hard (2015)

Film1
4.4 / 10
10
IMDb
6 / 10 97817
Pers
44% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Etan Cohen
Cast: Will Ferrell, Kevin Hart, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie met Will Ferrell als miljonair die naar de gevangenis moet en aan zijn autoreparateur vraagt hem hierop voor te bereiden

Als de steenrijke hedgefondsmanager James King wegens fraude wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf in San Quentin, krijgt hij van de rechter dertig dagen de tijd om zijn zaakjes te regelen. Wanhopig wendt hij zich tot Darnell Lewis om hem voor te bereiden op het leven achter de tralies. Maar James blijkt een vergissing gemaakt te hebben, Darnell is namelijk de hardwerkende eigenaar van een eigen bedrijfje, die nog nooit een bekeuring heeft gehad, laat staan een gevangenisstraf.

Regisseur en scenarist Etan Cohen schreef ook het script voor Tropic Thunder en Men in Black 3. • Pers - 44%  
  60

  Tóch zit je regelmatig te lachen

  "Smaakvol en altijd even sterk zijn de grappen allerminst. Get Hard deelt een welverdiend knietje uit aan films als Boyz n the Hood en drijft de spot met racistische domheid - maar de film zit ondertussen ook vol homofobie."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  60

  Will Ferrell is kei in neerzetten van windbuilen

  "De makers hebben amper moeite gedaan om te verhullen dat dit weinig meer is dan een serie grappige en minder grappige ideeën, losjes verbonden met een plotje. Maar wie maalt daarom als er op die manier vaak genoeg te lachen valt?"

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  50

  Lawine aan piemelgrappen

  "Dankzij de aanstekelijke chemie die Ferrell en Hart genereren, treft een deel van de seksistische, racistische en homofobe moppen ook doel. Maar uiteindelijk is de plot van Get hard toch te mager om een hele film leuk te blijven."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Platvloers

  "Vrijwel alle grappen in Get Hard zijn gebaseerd op clichés en gemakzuchtige stereotyperingen die bij het gevangenisleven horen. En eigenlijk komt Cohen - met de hulp van nog twee scenaristen - daarin niet veel verder dan twee aspecten: in de nor heb je gevaarlijke bendes (ingedeeld op huidskleur) en mannen die hun celgenoten verkrachten."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  40

  Stroom grappen vol clichés

  "De tegenstellingen waar Amerika nu zo heftig mee worstelt, worden in Get Hard lekker dik aangezet. (...) Wat volgt is een stroom grappen over zwarten, witten, en minderheden in een weinig intelligente komedie vol clichés."

  Anton Slotboom - AD
  40

  Wie zwart is heeft vast in de cel gezeten

  "Ferrell toont zich (...) weer een uitstekende komiek. Of hij nu huilt, scheldt of in elkaar wordt geslagen, de lach hangt aan zijn kont. Voor stand-upcomedian Hart geldt dat veel minder. Hij bezit te weinig creativiteit om zich fysieke grappen echt eigen te maken. Veel vervelender is de diepgewortelde homofobie die in vrijwel elke scène de kop opsteekt."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Zwalkt tussen manisch grappig en verschrikkelijk

  "Een gesimuleerde gevangenisopstand is manisch grappig, een poging tot pijpen in een homobar verschrikkelijk en het niveau van de rest van de grappen zwalkt daartussenin."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  20

  Orale seks als dreigend noodlot

  "Wie dacht dat het met de acceptatie van homoseksuelen wel goed zat in Amerika kan Get Hard beter links laten liggen. De komedie draait geheel om de angst om in de gevangenis iemands 'bitch' te zijn, met de constante dreiging door een brute medegevangene anaal te worden genomen."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 mei 2015
  Distributeur: Warner Bros