Kubo and the Two Strings

Kubo and the Two Strings (2016)

Film1
7.2 / 10
10
Pers
82% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie
Regie: Travis Knight
Cast: Art Parkinson, Charlize Theron, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Oscargenomineerde animatiefilm over de Japanse dorpeling Kubo die door een geest midden in een eeuwenoude vete terecht komt

Kubo is een verveelde jongeman die graag grootse verhalen vertelt aan de mensen in zijn dorp. Kubo's rustige bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij per ongeluk een mythische geest oproept die een eeuwenoude strijd wil beslechten. Kubo slaat op de vlucht en komt onderweg Monkey en Beetle tegen. Met behulp van zijn shamisen, een magisch instrument, moet Kubo strijden tegen goden en monsters om de wereld te redden en zijn geheimzinnige afkomst te ontrafelen.

Kubo and the Two Strings werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm. Het is de eerste bioscoopfilm geregisseerd door Travis Knight, de directeur van animatiestudio LAIKA (The Boxtrolls). • Pers - 82%  
  90

  Een klein kunstwerkje dat het verdient om gezien te worden

  "Daarmee heeft Kubo and the Two Strings eigenlijk alles in huis wat een goede animatiefilm zou moeten hebben: een tot de verbeelding sprekend avontuur, humor, ontroering, en een diepere laag."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  80

  Animatie met skelet en origami

  "Voor iedereen vanaf een jaar of acht is Kubo echter een waar feest. Laika laat moderne computeranimatie en ouderwetse stop motion (zoals het skelet, naar verluid de grootste pop die ooit voor deze techniek werd gemaakt) elkaar naadloos aanvullen en opstuwen tot een likkebaardend niveau."

  Mike Peek - Het Parool
  80

  De horreur en de warmte van familie

  "Intelligent is een Laika-film altijd, maar Kubo bespeelt de meeste emotionele snaren sinds Coraline. Hij rakelt diepe kinderangsten op over verlies, waanzin en scheiding, uiteraard om die ten ruste te leggen. Familie is zo'n bron van angst omdat zij zoveel troost biedt."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  80

  Ode aan kracht van verhalen, vol visuele vondsten

  "Kubo is een prachtige ode aan de kracht van verhalen, vol schitterende visuele vondsten. De jeugdige kijker die de ogen open durft te houden, wordt er rijkelijk voor beloond."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  80

  Om te zoenen zo mooi

  "Om te zoenen zo mooi is dit nieuwe sprookje van de Amerikaanse poppenanimatiestudio Laika. Na Coraline (2009), ParaNorman (2012) en The Boxtrolls (2014) verrast ook dit kersverse, originele verhaal aan alle kanten."

  Maricke Nieuwdorp - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 24 augustus 2016
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Kubo en het magische zwaard (OV)