Rokjesdag

Rokjesdag (2016)

Film1
5.5 / 10
19
IMDb
5.4 / 10 355
Pers
50% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, meer »
Lengte: 111 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Romantische komedie van Johan Nijenhuis (Verliefd op Ibiza) waarin een ensemble aan singles tijdens Rokjesdag op zoek gaat naar de ware

Work-a-holic Marijke en haar beste vriendin Danielle besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles. Ook de knappe student Rens heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin nog nooit is gelukt. Iris is net verloofd maar bereidt om haar voorgenomen huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt. Wanneer de beste vriendinnen Marijke en Danielle tijdens de workshop ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen. Maar er blijkt wel degelijk zoiets te bestaan als echte liefde, zelfs voor Rens. Je moet er alleen voor open staan.

Rokjesdag is romantische komedie van Johan Nijenhuis, die eerder films als Costa!, Volle maan, Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft regisseerde. • Pers - 50%  
  60

  Amusant tussendoortje dat van de veilige keuzes aan elkaar hangt

  "Rokjesdag is geen hoogvlieger uit de vaderlandse filmhistorie, maar deze pretentie heeft Nijenhuis ook nooit gehad. Het is gewoon een vermakelijke zit voor smoorverliefde stelletjes of voor tijdens een eerste ongemakkelijke date."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  60

  Helaas nergens zo fraai als de echte eerste lentedag

  "De opzet is plezierig simpel en zou leuk kunnen zijn, ware het niet dat de personages van debuterend scenariste Eveline Hagenbeek schematische plotpoppetjes zijn: van de ongeduldige carrièrevrouw tot de dankbare goedzak.."

  Remke de Lange - Het Parool
  60

  Nijenhuis past weer dezelfde truc toe

  "De chemie spat af en toe van het scherm af. Rokjesdag is geen film met diepe lagen, maar is een prima film om de bioscoop mee uit te lopen met een goed gevoel."

  Joëlle Kelderman - Filmvandaag.nl
  60

  Wel wat flauw

  "Zoals het een Nederlandse romcom betaamt, is het allemaal wel wat flauw. De film dropt niet-zo-subtiele hints dat het gesponsord wordt door datingwebsite Lexa."

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  40

  Blote benen en pruttelende pannen

  "Dankzij het scenario van de debuterende Eveline Hagenbeek wordt Rokjesdag gelukkig nergens zo plat als Verliefd op Ibiza of kluchtig als Toscaanse bruiloft (..) Jammer alleen dat de romantiek dikwijls doodslaat door grappig bedoelde, maar tenenkrommende oneliners.."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Filmkomedie Rokjesdag is veel te lang van stof

  "Verwacht niet al te veel bijzondere vondsten in Rokjesdag. De personages zijn flinterdun geschetst, ook al is de komedie voor dit genre te lang van stof. Bovendien zijn de meeste scènes, zelfs voor dit genre, volkomen ongeloofwaardig."

  Ab Zagt - AD
  40

  Rokjesdag heeft hart op juiste plek, maar is te druk

  "Met zestien personages is Rokjesdag veel te druk bevolkt en komen de meeste liefdeskoppels nauwelijks uit de verf. Johan Nijenhuis is ervaren genoeg om de film een zekere flair te geven. Ook het scenario is bij vlagen geestig."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  40

  Vermakelijke maar ambitieloze romcom

  "Daaromheen draait een klein sterrenstelsel aan min of meer bekende Nederlanders in rollen die weinig van hen vragen."

  Joost Broeren - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 maart 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux