600 Miles

600 Miles (2015)

Pers
70% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Gabriel Ripstein
Cast: Tim Roth, Kristyan Ferrer, meer »
Lengte: 85 minuten
Land: Mexico, Verenigde Staten
Taal: Spaans, Engels

Thriller waarin special agent Tim Roth een Mexicaanse wapensmokkelaar moet oppakken, maar door hem gekidnapt wordt

Arnulfo Rubio smokkelt wapens voor een Mexicaans kartel. Hank, special agent voor de ATF, probeert Arnulfo in te rekenen, maar wordt uiteindelijk door hem gekidnapt. Arnulfo brengt Hank dan naar zijn bazen, waardoor de twee zeshonderd mijl met elkaar opgescheept zitten en dat levert de nodige spanningen op. • Pers - 70%  
  80

  600 miles blijft dreigend door documentaire stijl

  "Het afgemeten en soms bruut gewelddadige 600 Miles blijft ijzingwekkend zakelijk. De documentaire stijl versterkt het dreigende karakter van 600 Miles."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Arnulfo doet graag stoer maar is geen gangster

  "Ripstein weet precies wat hij ons wil laten zien, en waarom. Want in tegenstelling tot al die andere drugsfilms waarin goed en kwaad duidelijk van elkaar gescheiden worden, laat Ripstein de kijker zelf zijn standpunt bepalen."

  Gerhard Busch - Cinema.nl
  80

  Regiedebuut om trots op te zijn

  "Deze observaties worden ondersteund door het camerawerk, met lange, alles in zich opnemende shots. Ook het Mexicaanse landschap dat de twee doorkruisen draagt bij aan de sfeer. De stoffige woestijn is letterlijk en figuurlijk een grensgebied waar niemand controle over lijkt te hebben. Een Oscarnominatie is wellicht wat te hoog gegrepen, maar desalniettemin is 600 Miles een regiedebuut om trots op te zijn."

  Bart Snoek - FilmTotaal
  70

  Onverwachte draai tegen het einde

  "De onverwachte draai tegen het einde van de film zal net zo onbevredigend aanvoelen als de aanhoudende drugsoorlog. Vertrouwen in de medemens is nodig maar teveel ervan kan je helaas duur komen te staan."

  Ruby Sanders - Cinemagazine
  60

  'No pasa nada'

  "Debutant Gabriel Ripstein zegt in interviews de clichés van de misdaadfilm te willen vermijden, maar 600 Miles is natuurlijk niet de eerste roadmovie waarin het vooral om de personages draait. Ook arthouse kent clichés."

  Barend de Voogd - De Filmkrant
  60

  600 mijl richting zekere executie

  "Zo geeft 600 Miles ook heel weinig weg en dan opeens zoveel dat het even tijd kost om de implicaties te overdenken van dit droeve, onsentimentele verhaal over tandwieltjes in de drugsoorlog die meer weten dan goed voor ze is."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Mexicaanse misdaad in flarden

  "600 Miles is zodoende eigenlijk heel beperkt. Flarden werkelijkheid; dat is de inhoud. Word je daar gelukkig van? Dat is aan de kijker. Bewondering voor hoe het wordt gemaakt, absoluut, maar er blijft na de film veel te weinig over om als filmliefhebber tevreden over te zijn."

  Bob van der Sterre - Indebioscoop.com
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 3 december 2015
  Distributeur: Amstelfilm
  Alternatieve titel: 600 Millas