The 5th Wave

The 5th Wave (2016)

Pers
39% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Sciencefiction, Thriller
Regie: J. Blakeson
Cast: ChloŽ Grace Moretz, Nick Robinson, meer »
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Scifi naar het boek van Rick Yancey met ChloŽ Grace Moretz die na vier aanvallen op de Aarde is gevlucht om te zoeken naar haar broer

De eerste golf: duisternis. De tweede golf: verwoesting. De derde golf: infectie. De vierde golf: invasie. De vijfde golf... Door een buitenaardse invasie is het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen. Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man - ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen. • Pers - 39%  
  60

  Aliens slaan weer toe

  "Regisseur J Blakeson, die in 2009 doorbrak met ontvoeringsthriller The disappearance of Alice Creed, heeft voor zijn overstap naar Hollywood eerdere succesformules goed bestudeerd. Neem wat heldhaftige tieners, maak er een paar verliefd op elkaar, voeg bovennatuurlijke en buitenaardse krachten toe, en plak er de boodschap op dat liefde en hoop zullen overwinnen. Verder dan dat ging de inspiratie helaas niet."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  40

  Rennen voor je leven, de aliens vallen weer eens aan

  "Met de keuze van zo'n personage is duidelijk dat The 5th Wave mikt op het tienerpubliek dat ook naar films als Hunger Games en The Maze Runner gaat. Of zij ondersteboven raken van dit clichťmatige geren voor je leven, is twijfelachtig."

  Ab Zagt - AD
  40

  Schakel alles uit wat in je weg staat

  "Wat volgt is een game-narratief: schakel alles uit wat je in de weg staat en benut onderweg je padvinder-skills. Het wereldbeeld van de film manoeuvreert tussen het idee dat liefde alles overwint en dat het beter is nooit je pistool los te laten."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  40

  Vet decor voor een problematische kalverliefde

  "Na jaren vruchteloos soebatten in Hollywood zei de Britse filmmaker ja tegen een scenario dat spanningsloos via een voorspelbare wending naar een open einde en twee vervolgen zwabbert, en waarin Amerikaanse kinderen een arsenaal aan mitrailleurs en pistolen mogen leegschieten. Ook dat nog."

  Joost Broeren - Het Parool
  40

  Waarom moest deze film eigenlijk gemaakt worden?

  "Het lijkt in deze films, net als bij videogames, meer om de beleving te gaan dan om het verhaal. Zo kan het komen dat de grootste hinderpaal van 'The 5th Wave' ligt in de weigering enkele essentiŽle vragen te stellen. Wie zijn 'de anderen' precies, waar komen ze vandaan en waarom hebben ze het op de Aarde gemunt? En wellicht de belangrijkste vraag van allemaal: waarom moest deze film eigenlijk gemaakt worden?"

  Wouter Los - Cinemagazine
  30

  Vijfde golf van slaapverwekking

  "Het is zonde dat de film barst van het platte acteerwerk, duffe verhaalvertelling en aan het einde een explosie van 'deus ex machina's' en genreconventies. ChloŽ Grace Moretz wekt als enige de indruk dat ze echt haar best doet en vormt het enige kleine lichtpuntje. Helaas mag het niet baten. Het had alle potentie in de wereld gezien het basismateriaal, maar het is eerder een vierdubbele aanval op het young-adultgenre met vier golven aan filmzondes en een vijfde golf van slaapverwekking."

  Martijn Hamerling - FilmTotaal
  20

  The 5th Wave is ongeloofwaardige janboel

  "Het resultaat is een janboel van ongeloofwaardigheden, tamme actiescŤnes en stroperige tienerromantiek, waarmee de weg naar een vervolg definitief lijkt afgesneden."

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 28 januari 2016
  Distributeur: Universal Pictures International