The Wolfpack

The Wolfpack (2015)

Film1
6.5 / 10
13
IMDb
7 / 10 9494
Pers
67% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Biografie, Documentaire
Regie: Crystal Moselle
Cast: Bhagavan Angulo, Govinda Angulo, meer »
Lengte: 90 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Documentaire over zes broers die hun gehele jeugd hebben doorgebracht in appartement in New York, tot één van hen nu eindelijk besluit te ontsnappen

De tirannieke Oscar Angulo heeft zijn zes zoons geleerd om de buitenwereld te wantrouwen. De kinderen mogen hooguit een paar keer per jaar uit hun appartement in New York en soms blijven ze zelfs twaalf maanden lang binnen. Ze brengen hun jeugd door in de kleine ruimtes van de flat met enkel Hollywoodfilms als raam naar de buitenwereld. Hun grootste hobby is het naspelen van favoriete films, zoals Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Batman. Wanneer de broers echter ouder worden, beginnen te twijfelen aan de logica van hun vader. Op een dag besluit een van de voordeur te openen en naar buiten te stappen.

The Wolfpack is het regiedebuut van regisseuse Crystal Moselle. Deze documentaire leverde haar de Grand Jury Prize op tijdens het Sundance Filmfestival. • Pers - 67%  
  80

  Evenwichtige documentaire met uniek en fascinerend uitgangspunt

  "Geen enkel moment wordt het sentimenteel en ze schildert de kinderen nooit af als zielig. Ze zijn wie ze zijn en voelen zich daar prima bij. Wel merk je dat er enige animositeit bestaat jegens vader Oscar. Over moeder Susanne wordt dan weer zeer beschermend gesproken, terwijl zij net zo goed schuldig lijkt aan het feit dat de kinderen lange tijd binnen zijn gehouden. The Wolfpack is desondanks een evenwichtige documentaire te noemen met een uniek en fascinerend uitgangspunt."

  Jim Pedd - FilmTotaal
  80

  Het verhaal van zes broers en hun jarenlange isolatie

  "Wat The Wolfpack zo aangrijpend maakt, is dat de broers zich met zo veel energie en vastberadenheid aan hun ingesnoerde bestaan ontworstelen. Debuterend regisseur Moselle hoeft alleen maar te registreren om duidelijk te maken welk trauma de jarenlange isolatie van de buitenwereld oplevert."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  70

  Sequel waardig

  "The Wolfpack fascineert van begin tot eind maar de vragen die de film oproept worden niet beantwoord. Hoe gaat het nu met de jongens? Hoe ontwikkelen zij zich? En wat is er aan de hand met dat zusje? The Wolfpack is typisch zo'n film die een vervolg moet krijgen over een jaar of tien."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
  60

  Een filmrealiteit in Manhattan, ver van de boze buitenwereld

  "Op het Sundance festival werd The wolfpack eerder dit jaar onderscheiden met de Grote Juryprijs voor de beste documentaire. Het is wat veel eer voor een wonderlijk coming of age-sprookje dat zeker zijn momenten heeft, maar door de chaotisch montage en de onduidelijke chronologie vooral vragen oproept."

  Jan Pieter Ekker - Parool
  60

  Intrigerend verhaal dat veel vragen onbeantwoord laat

  "Hoe fascinerend de beelden ook zijn, je vraagt je af wat Moselle allemaal heeft weggelaten. En wat ze niet heeft gezien. En toch blijf je kijken."

  Ronald Rovers - Cinema.nl
  60

  Non-fictie horror sprookje

  "Elke willekeurige montage van een verkleedpartijtje afgewisseld met een willekeur aan beelden van verkleedpartijtjes uit oude home-video's leidt onvermijdelijk tot een merkwaardige collage van verbanden waarvan de gesuggereerde betekenis, door de eindeloze herhaling en positionering ten opzichte van andere gelijksoortige beelden, wordt versterkt. Daarom voelt 'The Wolfpack' niet aan als een objectieve documentaire, maar als een non-fictie horror sprookje.

  Alberto Ciaccio - Cinemagazine
  60

  Papa's zeven gevangenen

  "Dat de Angulo-kinderen een curieuze opvoeding kregen, staat vast, maar The Wolfpack voelt als een goed kroegverhaal: niet onwaar, maar stevig aangedikt."

  Jos van der Burg - De Filmkrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 september 2015
  Distributeur: Periscoop Film