Sing

Sing (2016)

Pers
64% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Komedie, Musical
Regie: Garth Jennings
Cast: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Animatiefilm met Matthew McConaughey als een koalabeer die zijn theater probeert te redden met een talentenjacht

In een stad die bewoond wordt door dieren, organiseert de koala Buster Moon een talentenjacht waarmee hij zijn vervallen theater wil redden. Zijn oproep komt onder anderen terecht bij een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van vijfentwintig biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

In deze animatiefilm van de makers van Minions zijn de stemmen te horen van onder anderen Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Seth MacFarlane en John C. Reilly. • Pers - 64%  
  80

  Genot voor oog en oor

  "De studio die al eerder furore maakte met de bioscoophits Despicable Me en The Secret Life of Pets legt de lat nu heel hoog met zijn nieuwste productie. (..) Wat Sing de moeite waard maakt, is dat de dierenkarakters veel aandacht krijgen."

  Ab Zagt - AD
  80

  In goed gezelschap met zingende olifant en dansende big

  "Sing biedt pretentieloos vermaak, met een fijne stemmencast (...) Plot en verhaal zijn aantrekkelijk simplistisch. Maar nooit krijg je het gevoel dat er echt iets op het spel staat in het verhaal."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  70

  Netjes binnen de lijntjes

  "Sing kleurt dus keurig netjes binnen de lijntjes, maar deze allemansvriend kan zomaar uitgroeien tot een publieksfavoriet. Er is veel ruis op de lijn in de vorm van individuele verhaaltjes die afgewerkt moeten worden en het venijn zit hem hier zeker niet in de staart."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  60

  Een zingende slak en olifant: niet origineel, wel aanstekelijk

  "Wat Sing mist aan lef en originaliteit, maakt het deels goed in de lollige uitvoering. Vooral de verlegen olifant Meena is een prima ontworpen personage, dat gekleed gaat in een vaal trainingspak en zich met haar enorme oren afschermt van de boze buitenwereld."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Niet vooruitstrevend of origineel

  "De animaties zijn niet vooruitstrevend of origineel, het verhaal volgt platgetreden paden en de boodschap is cliché. Maar Sing barst van de muzikaliteit en dat is de grote kracht van deze film - en waarschijnlijk ook de reden dat zoveel sterren van naam hun stem aan deze vrolijke animatiefilm wilden verbinden."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  60

  Werkt wel maar verdacht weinig origineel

  "Er is verdacht weinig origineel aan Sing, een nieuw 3D-animatieavontuur van de studio Illumination Entertainment, bekend van de Minions. Bekende, aanstekelijke liedjes, voorspelbare emoties en een stoot aardige, maar niet memorabele animatiefiguurtjes."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  50

  Dierenmusical

  "Sing leunt nu vooral op bekende muziek: meestal optredens die niet langer dan tien seconden duren. Pas tegen de finale begint de boel weer op te leven (..)"

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  50

  Hoog feelgoodgehalte in stad vol zingende dieren

  "Sing trakteert de kijker op een overdosis aan bekende liedjes, en mikt overduidelijk op het overheersende feelgoodgehalte. Met de amusementswaarde zit het dus wel goed, maar als je verder kijkt, stuit je al vrij snel op het clichématige plot en het gebrek aan originaliteit."

  Tim Bouwhuis - FilmVandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 14 december 2016
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Sing (OV)