Eddie the Eagle

Eddie the Eagle (2016)

Film1
7.5 / 10
22
Pers
70% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Sport
Regie: Dexter Fletcher
Cast: Taron Egerton, Hugh Jackman, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Duitsland
Taal: Engels
Kijk nu

Waargebeurd komisch drama met Hugh Jackman en Taron Egerton over de slechtste skischansspringer aller tijden

Als klein jochie wordt Michael 'Eddie' Edwards nooit gekozen voor sportteams ook al wil hij dolgraag ergens bij horen en meedoen. Jaren later heeft hij eindelijk dé sport gevonden die hij wil gaan beoefenen: schansspringen. Hij vindt een rebelse en charismatische coach en begint te trainen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Calgary. Maar het Olympische comité is not amused door de onconventionele manier van trainen en Eddies gebrek aan financiële middelen.

Eddie the Eagle heeft in het echt nooit een succesvolle carrière genoten. Hij eindigde immer als laatste bij het schansspringen.********

Film1 Recensie: Mesjogge Brit met ballen

Eddie The Eagle doorloopt alle obligate stappen van een sportfilm maar doet dit zo oprecht dat je de clichés met veel plezier om je oren ziet vliegen. Hugh Jackman en Taron Egerton zijn het kloppende hart van dit heerlijke underdogverhaal.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  80

  Kampioen in doorzetten Eddie the Eagle beurt ons op

  "Eddie the Eagle is een heerlijke film. Britten kunnen met dit soort drama - denk aan The Full Monty - goed uit de voeten. De mix van de aandoenlijke, geestige en opbeurende scènes geven de kijker een lekker gevoel."

  Ab Zagt - AD
  80

  Mesjogge Brit met ballen

  Eddie The Eagle doorloopt alle obligate stappen van een sportfilm maar doet dit zo oprecht dat je de clichés met veel plezier om je oren ziet vliegen. Hugh Jackman en Taron Egerton zijn het kloppende hart van dit heerlijke underdogverhaal.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  80

  Met een beetje hulp van de fantasie

  "(..) Fletcher had het wel wat duidelijker mogen vermelden dan het verplichte 'gebaseerde op ware gebeurtenissen' voorafgaand aan zijn biopic. Deze moedwillige manipulatie werkt wonderwel goed op het gemoed."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  70

  Fijne feelgood movie

  "Het verhaal van Eddie the Eagle leent zich uitstekend voor een fijne feelgood movie en dat is het dan ook. De clichés vliegen je soms wel om de oren maar de film komt zo oprecht over dat je dit als kijker al snel voor lief neemt."

  Scott van der Winden - Cinemagazine
  60

  Eddie the Eagle is een geslaagd cultfenomeen

  "Doelgericht laveren de makers hun film richting camp, met een soundtrack vol jarentachtigpop en superslowmotion om het sportsentiment tot de laatste druppel uit te persen. In het tot leven brengen van een cultfenomeen is Eddie the Eagle zonder meer geslaagd."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  60

  Hoogspringer en underdog die niet van opgeven weet

  "Eddie the Eagle is vooral een inspirerend verhaal over een uit de arbeidersklasse afkomstige underdog."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  60

  Koppige underdog schopt het nog ver op de skischans

  "De film volgt lekker simpel het vaste stramien van de klassieke sportfilm, waarin vele obstakels opwegen tegen enkele momenten van glorie."

  Remke de Lange - Trouw
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 31 maart 2016
  Distributeur: 20th Century Fox