Becoming Zlatan

Becoming Zlatan (2016)

IMDb
9.2 / 10 5
Pers
70% 2
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Documentaire
Regie: Fredrik Gertten, Magnus Gertten
Cast: Zlatan Ibrahimovic, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Zweden
Taal: Zweeds

Documentaire over de jonge jaren van voetballer Zlatan Ibrahimovic, vanaf zijn debuut bij Malmö FF tot zijn defintieve doorbraak bij Juventus

Een portret van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic aan de vooravond van zijn glorieuze carrière. Uniek archiefmateriaal laat een jonge Zlatan zien, die openhartig vertelt over zijn leven. De film volgt hem van dichtbij, vanaf zijn debuut bij Malmö FF in 1999, via een turbulente tijd bij Ajax naar zijn definitieve doorbraak bij Juventus in 2005.

Deze coming-of-age documentaire van Fredrik en Magnus Gertten over de complexe weg die de jonge, begaafde en getroebleerde voetballer Zlatan Ibrahimovic aflegt om uiteindelijk een ster te worden in de internationale voetbalwereld. • Pers - 70%  
  80

  Zlatan Ibrahimovic: ettertje, of waren wij te benepen?

  "Becoming Zlatan biedt geen carrièrehoogtepunten, wonderdoelpunten of voetbalesthetiek, maar een glamourloos relaas over de vorming van een voetbaldiva die bij Ajax werd beproefd en bijna faalde."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Opvallende rol voor het piepjonge talent Ibrahimovic

  "De fijne beelden van zijn Ajaxjaren worden doorsneden met de pratende (veelal hineininterpretierende) hoofden van onder anderen Ronald Koeman, Mido, Andy van der Meijde, Leo Beenhakker en David Endt."

  Jan Pieter Ekker - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Zaterdag 13 februari 2016
  Distributeur: September Film Distribution