Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Pers
60% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Komedie
Regie: Matthew Vaughn
Cast: Taron Egerton, Colin Firth, meer »
Lengte: 141 minuten
Land: Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op de succesvolle stripverfilming waarin de Britse spionnen van Kingsman samen moeten werken met hun Amerikaanse tegenhangers

De Britse spionnen van Kingsman staan voor een nieuwe uitdaging. Wanneer ze hun hoofdkwartier verliezen en de wereld gegijzeld wordt, ontdekken ze een verwante spionnenorganisatie in de VS genaamd Statesman. In het nieuwe avontuur dat de kracht en de intelligentie van de agenten tot het uiterste zal testen, moeten deze twee geheime elite-organisaties samenwerken om een meedogenloze en gemeenschappelijke vijand te verslaan. Dit alles om de wereld te redden. Iets wat inmiddels een gewoonte is geworden voor Eggsy. • Pers - 60%  
  60

  Cool, maar niet helemaal op maat

  "Los van een paar bijzonder coole actiescènes zijn het vooral Moore, haar griezelige fiftiesuniversum en - verrassing! - Elton John die de hoogtepunten vormen in dit tweede Kingsman-verhaal."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  De strijd tussen goed en kwaad hobbelt oorverdovend door

  "Langdurige achtervolgingen, fikse explosies en geinige actiescènes: eerder stripachtig dan realistisch in beeld gebracht, en best amusant om naar te kijken."

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Een James Bond op steroïden

  "Als popcornspektakel werkt The golden circle prima. Maar het hart en de ziel uit het eerste deel worden node gemist. Evenals de klasse en stijl."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Flitsende actie, jolige humor en een serieuze boodschap

  "De special effects in Kingsman mogen van hoog niveau zijn, veel impact hebben ze niet. (..) Wél erg leuk: de bijrol van Elton John."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Kingsman: The Golden Circle blijkt vooral een propvol, gemakzuchtig geschreven en peperduur niemenda

  "In deze overvolle en peperdure Kingsman-film slaat de vermoeidheid snel toe. Dit is een niemendalletje. Het brute geweld kan vanaf de eerste minuut niet op."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Méér cartooneske actie dan verdere ontwikkeling van de personages

  "Personages en situaties moeten vooral met een flinke korrel zout worden genomen. Matthew Vaughns film kijkt namelijk weg als een uitzinnige parodie."

  Frank Stol - FilmTotaal
  60

  Net iets teveel van het goede

  "Het is allemaal net iets teveel van het goede. Iedere film van Vaughn balanceerde al op het randje van té overdreven, maar 'Kingsman: The Golden Circle' gaat er helemaal overheen."

  Coen van Ewijk - Cinemagazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 september 2017
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Kingsman 2