All You Need is Me

All You Need is Me (2016)

Pers
70% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Documentaire
Regie: Wim van der Aar
Lengte: 85 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Documentaire over de Nederlandse kunstenaar Aad Donker

De gewaardeerde en talentvolle kunstenaar Aad Donker maakt begin jaren '90 naam als aanstormend kunstenaar, samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus. Als onderdeel van het After Nature-collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland blijft Aad achter in New York, samen met zijn grote liefde Amy. Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het in razend tempo bergafwaarts met hem. WaanideeŽn en angsten gaan hem beheersen en hij verliest de greep op de werkelijkheid. Op 31-jarige leeftijd pleegt Aad zelfmoord. • Pers - 70%  
  80

  Archiefbeeld vertelt verhaal in aangenaam nuchter All You Need Is Me

  "De kunstenaarsclichťs krijgen in All You Need Is Me iets aangenaam nuchters en zelfbewusts. Regisseur Van der Aar hoeft niet te waken voor kunstenaarsromantiek. De archiefbeelden spreken voor zich."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  70

  Biologerend portret

  "All You Need blijft een innemend en biologerend kunstenaarsportret, maar zo concreet als Donkers' kunst was, zo ongrijpbaar blijft zijn persoon."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  70

  Pijn spat niet van het scherm

  "Toch spat de pijn van Aad, die hij toch overduidelijk had, niet echt van het scherm. Door de continue stijl, en het enigszins voortkabbelende verhaal, blijft All You Need Is Me een beetje op de oppervlakte ronddobberen. Mensen die niet bekend zijn met de Leidense kunstenaar zullen hun aandacht er niet altijd bij kunnen houden."

  Thomas van den Berg - Cinemagazine
  60

  Met z'n drieŽn 'kwastelen'

  "Er zitten interviews in de film, maar het journalistiek of feitelijk onderbouwen van zijn portret had niet Van der Aars hoogste prioriteit. In plaats daarvan mogen betrokkenen hun, soms in een drugsroes verdwenen, verhaal doen."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 25 februari 2016
  Distributeur: Cinema Delicatessen