Fifty Shades Darker

Fifty Shades Darker (2017)

Film1
5.5 / 10
12
Pers
38% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: James Foley
Cast: Jamie Dornan, Dakota Johnson, meer »
Lengte: 118 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Tweede verfilming van de reeks bestsellers van E.L. James, waarin Anastasia Steele opnieuw in het leven terechtkomt van de mysterieuze Christian Grey

Wanneer Christian Grey probeert Anastasia Steele over te halen om terug te komen in zijn leven, eist zij een andere regeling voordat ze hem een nieuwe kans geeft. Terwijl het tweetal aan hun wederzijds vertrouwen werkt, duiken er duistere figuren uit Christians verleden op, vastbesloten om hun droom van een toekomst samen wreed te verstoren.

Net als Fifty Shades of Grey is ook dit vervolg gebaseerd op de bestseller van E.L. James. Dakota Johnson en Jamie Dornan keren terug in hun hoofdrollen van Anastasia en Christian. De regie lag dit keer in handen van James Foley (At Close Range, Glengarry Glen Ross, The Corruptor). • Pers - 38%  
  60

  Flinterdun, toch relevant

  "Geen misverstanden: de film is psychologisch lachwekkend dun, net als de boeken. En toch. (..) Te veel eer voor een film die wemelt van de oppervlakkige personages? Dat maakt de film nog niet oppervlakkig - of irrelevant."

  Remke de Lange - Trouw
  50

  Iets meer kink, spanning en een hoger soapgehalte

  "Rode draad: alles is afgezaagd, zowel in de manier waarop dingen ineens gebeuren als de manier waarop de acteurs de dialogen vol clichés uit hun strot weten te krijgen. Maar juist dat maakt de boel eigenlijk best vermakelijk."

  Michelle Iwema - Biosagenda.nl
  40

  Minnaars Fifty Shades zijn creatiever in bed

  "Diepgravend wordt het geen moment. Het verhaal hangt van rare overgangen aan elkaar maar daar zullen de liefhebbers van de boeken zich ongetwijfeld niet aan storen."

  Ab Zagt - AD
  40

  Zo braaf, dat het billenkoek verdient

  "Waar de eerste film al een sterk gecensureerde versie van de spraakmakende seksscènes uit de boeken uitvoerde, is het vervolg nog een tandje braver ingeschaald."

  Megan van der Moezel - FilmTotaal
  20

  Geen romantiek of kink in Fifty Shades Darker

  "Geen romantiek of kink, wat vooral opvalt in Fifty Shades Darker is hoe fout die relatie eigenlijk is. Als een meisje 'nee' zegt, vindt ze 'ja' eigenlijk ook best prima, is de teneur van de film."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  20

  Vijftig smaken flauwe vanille

  "Fifty Shades Darker is een verbijsterend brave en futloze film over een liefdeskoppel wier amoureuze inspanningen zich net zo mechanisch ontrollen als de plot van deze absurde komedie."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 februari 2017
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: 50 Shades Darker, Fifty Shades of Grey 2