Café Society

Café Society (2016)

Film1
5.4 / 10
11
Pers
71% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regie: Woody Allen
Cast: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Romantische komedie van Woody Allen waarin Jesse Eisenberg arriveert in het Hollywood van de jaren '30 en daar verliefd wordt op Kristen Stewart

De jonge Bobby Dorfman heeft genoeg van de beslommeringen rond zijn eenvoudige joodse familie en hij verruilt het New York van de jaren dertig voor de glitter en glamour van het klassieke Hollywood. Bobby gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom Phil, een machtige impresario voor filmsterren. Hij wordt al snel verliefd op Phils secretaresse Vonnie, een meisje dat weinig opheeft met de drukdoenerij in Los Angeles. Helaas heeft zij al een relatie en dus neemt Bobby genoegen met haar vriendschap - tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt. Bobby's leven neemt plotseling een flinke wending, en dan ook nog eens een heel romantische.

Afgezien van wat korte scènes in zijn Oscarwinnende klassieker Annie Hall, is Café Society de eerste film van de geboren New Yorker Woody Allen die zich voor een belangrijk deel afspeelt in Los Angeles. Hoofdrolspelers Jesse Eisenberg en Kristen Stewart spelen na Adventureland en American Ultra opnieuw tegenover elkaar. De rol van Steve Carell zou eerst worden gespeeld door Bruce Willis, maar die verliet na een paar draaidagen de set. De acteur zou andere verplichtingen hebben op Broadway, maar naar verluidt werd Willis ontslagen omdat hij zijn tekst niet kon onthouden.********

Film1 Recensie: Misdaden en vergrijpen in de liefde

Een melancholische liefdesgeschiedenis verteld met trefzekere humor, vertolkt door een prima cast, gesitueerd op prachtige locaties. Dit in combinatie met de Crimes and Misdemeanors-achtige subplot maakt van Café Society een bovengemiddelde Woody Allen.

Lees verder
 • Pers - 71%  
  80

  Allen scoort ook met de middenmoot

  "De maestro uit New York slaagt er toch weer in een film te maken die bij vlagen hilarisch is, maar ook verre van perfect. (...) Café Society behoort tot de middenmoot van het almaar uitdijende oeuvre van Allen. Dat is nog altijd een aanbeveling voor zijn bewonderaars."

  Ab Zagt - AD
  80

  Bitterzoete Allen met schitterend camerawerk

  "De liefde raakt onderweg gecorrumpeerd, net zoals broer Ben, wiens gangsterdom steeds verwerpelijker gedrag oplevert. Dit maakt van Café Society, dat een paar memorabele oneliners bevat, een bitterzoete film die dieper gaat dan op het eerste gezicht lijkt."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  80

  Bitterzoete fantasie over de eerste grote liefde

  "Meer dan een romantische komedie is het dit keer een klassiek 'coming of age'-verhaal waarin de dromer zal ontwaken, en hiermee is niets te veel verklapt. (...) Het is misschien geen hoogvlieger in Allens oeuvre, wel een onderhoudend, bitterzoet verhaal over een eerste grote liefde die eigenlijk nooit helemaal van de grond komt."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  80

  De liefde dwingt tot onmogelijke keuzes

  "In de herfst van zijn indrukwekkende loopbaan maakt Woody Allen een bitterzoete komedie van romantische snit. Achter de amoureuze en komische verwikkelingen lijkt subtiel een weemoedige terugblik op zijn eigen leven verscholen."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  80

  Misdaden en vergrijpen in de liefde

  Een melancholische liefdesgeschiedenis verteld met trefzekere humor, vertolkt door een prima cast, gesitueerd op prachtige locaties. Dit in combinatie met de Crimes and Misdemeanors-achtige subplot maakt van Café Society een bovengemiddelde Woody Allen.

  Jasper van Oosten - Film1
  70

  Liefde is te koop

  "Eisenberg past als Bobby in Allens scala van nerveuze alter ego's, maar waar acteurs vóór hem de neiging hadden Allen als hypochondrische neuroot na te doen, doet Eisenberg iets nieuws."

  Laura van Zuylen - De Filmkrant
  70

  Ouderwets weemoedig

  "Café society is een charmante liefdeskomedie met de vertrouwd weemoedige ondertoon die we kennen uit veel andere Woody Allen-films. Deze zweem van melancholie zorgt voor evenwicht en realiteitszin en voorkomt dat het verhaal te zoet en vrijblijvend wordt."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  80-jarige Woody Allen betoont zich in goede vorm

  "Samen met het aangename acteerwerk (alleen Eisenberg is problematisch) maakt het Café Society tot een van de plezierigste Allen-films van de laatste tien jaar. Dat het verhaal niet heel veel om het lijf heeft, neem je dan maar voor lief."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Tragikomedie in zijn puurste vorm

  "Eisenberg heeft qua postuur en lichaamstaal veel weg van een jonge Allen. (...) Stewart, zo vaak miscast, is sterker als de introverte Vonnie. (...) Maar dit is toch vooral de film van Carell, die een prachtig midden vindt tussen zijn komische werk en de serieuzere rollen die hij de afgelopen jaren speelde."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Vermakelijke en visueel indrukwekkende nieuwe Woody Allen

  "Life is a comedy, written by a sadistic comedy-writer, merkt Bobby op. Maar juist dat sadistische, dat echt bijtende, lijkt eraf te zijn gesleten. Wat rest is Allen's uitmuntende gevoel voor dialoog en ritme en een aantal sterke performances. Dat blijkt genoeg voor een vermakelijke film, maar gedenkwaardig is het allemaal net niet."

  Elise van Dam - Biosagenda
  60

  Woody Allen Lite

  "De sfeerbeelden en Allens typische humor zorgen voor een kijkervaring die vermakelijker is dan bijvoorbeeld het overgewaardeerde Blue Jasmine, maar de centrale romance laat je helaas koud."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 11 augustus 2016
  Distributeur: Paradiso Entertainment