Bad Moms

Bad Moms (2016)

Pers
57% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Jon Lucas, Scott Moore
Cast: Mila Kunis, Kathryn Hahn, meer »
Lengte: 101 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie van de schrijvers van The Hangover waarin Mila Kunis het heeft gehad met haar moederschap en samen met twee lotgenoten uit de band springt

Amy Mitchell is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Ze moet haar kids vrijwel eigenhandig opvoeden, naar sport brengen, ze moet naar ouderavonden Ún ze moet presteren op haar werk. Tot ze besluit dat dit niet langer vol te houden is en ze samen met twee andere zwaar gestreste lotgenoten ervoor kiest om zich even als 'bad moms' te gedragen. Maar dat pikken de keurige moeders van de school absoluut niet.

De komedie Bad Moms werd geschreven en geregisseerd door Jon Lucas en Scott Moore, het duo dat eerder het script schreef van The Hangover. • Pers - 57%  
  80

  Meer dan geslaagde film

  "Bad Moms is een meer dan geslaagde film met enkele zeer briljante grappen. Toch blijft na de emotionele aftiteling, waarin de vrouwelijke hoofdrolspeelsters worden ge´nterviewd met hun eigen moeder, wel het gevoel hangen dat Moore en Lucas niet het onderste uit de kan hebben gehaald. Laten we niet hopen dat ze net als bij The Hangover denken dat in een (of twee) vervolgfilm(s) te kunnen doen. Want we weten allemaal hoe dat is afgelopen."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Bad Moms bewijst dat zelfs mˇeders grappig zijn

  "Tot het iets te zoete slot zijn deze vrouwen inderdaad behoorlijk grof en geestig. Vooral Bell is op dreef als het onderdanige typje dat langzaam praatjes krijgt. En stiekem heeft de film ook best iets te zeggen over de absurde standaard waar moderne moeders aan moeten voldoen."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Even alle ballen uit de lucht

  "Het blijft lastig: grove komedie in de goedwerkende stijl van The Hangover kopiŰren naar het damesbestaan. In Bridesmaids lukte dat heel aardig. In dit geval ontkomen de makers niet aan enkele moraalridderthema's die het van de pot gerukte feestgedruis toch ietwat indammen."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Moedermaffia als doelwit

  "Het gaat er allemaal wel Úrg Amerikaans aan toe in deze komedie, waarbij het beeld van de typische Amerikaanse 'socccermom' overheerst. Geheel in die lijn staat uit de band springen gelijk aan feesten tot je erbij neervalt en aan vrijelijk praten over seks. Subtiel is het allemaal niet, al zorgt die grove aanpak in Bad moms vaak juist ook voor de vetste lach."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Amerikaanse moeders mogen een avondje uit

  "Het is even schrikken dat het tot 2016 moest duren voordat er een Amerikaanse mainstreamfilm kwam waarin moeders ook een avondje uit mogen. En nog meer hoe weinig subversief zo'n film dan echt kan zijn."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  40

  Niet taboedoorbrekend

  "Ze drinken en feesten en weigeren zelfs het huiswerk van hun kinderen te maken, maar ze moeten van Jon Lucas en Scott Moore (regisseur en scenarist van The Hangover) wel om de haverklap verzuchten hoeveel ze van hun kinderen houden. Echt taboedoorbrekend moet het natuurlijk niet worden."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 11 augustus 2016
  Distributeur: Dutch FilmWorks