Adios Amigos

Adios Amigos (2016)

Pers
73% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie
Regie: Albert Jan van Rees
Cast: Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Komisch drama over drie gehandicapte jongens die naar Salou afreizen om eens flink los te gaan zoals iedere andere twintiger

Drie vrienden met een handicap willen net als iedere andere twintiger wel eens met iemand naar bed. Een van hen weet dat de meisjes in Salou het met iedereen doen, dus op naar Spanje! Ze regelen in het geheim - hun ouders zien de vakantie helemaal niet zitten - een busje en gaan op pad met verzorgster Lub. Losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze echter al snel geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met harde humor hun diepste angsten niet kunnen verdoezelen. • Pers - 73%  
  90

  BIjzonder eerlijk en ontroerend verhaal

  "Gezien de aard van het plot blijft Adios Amigos net als Hasta La Vista behoorlijk smaakvol en is het een bijzonder eerlijk en ontroerend verhaal."

  Martijn Hamerling - FilmTotaal
  80

  Goede roadmovie

  "Debuterend regisseur Albert Jan van Rees levert een prima eerste bioscoopfilm af waarin het uiteindelijk niet draait om seks en lust, maar om vriendschap. En zoals het een goede roadmovie betaamt is de bij vlagen ontroerende, en door Dennis Wielaert prachtig in beeld gebrachte, reis veel belangrijker dan de bestemming."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Best keurig voor combi van seks, Oostblok-vrouwen en gehandicapten

  "Troefkaart van Adios Amigos is het acteerwerk: zowel geestelijk als lichamelijk een monsterklus. Voor een komedie die seks, Oostblokvrouwen en gehandicapten combineert, blijft het best keurig allemaal."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Gehandicaptendrama is preuts, lief en laf

  "In dramatisch opzicht heeft Adios Amigos wel het een en ander te bieden. Vooral Yannick van de Velde is goed in het uiten van zijn woede en frustratie. Op den duur is wel sprake van herhaling, maar in de kern is Adios Amigos een heel lieve film. Maar ook laf."

  Ab Zagt - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 september 2016
  Distributeur: Dutch FilmWorks