24 Wochen

24 Wochen (2016)

Pers
66% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Anne Zohra Berrached
Cast: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Duitsland
Taal: Duits

Duits drama waarin een koppel te horen krijgt dat hun ongeboren kind het Downsyndroom heeft en ze dus een beslissing moeten nemen

Astrid en Lucas vormen samen een gelukkig en succesvol koppel. Zij is een bekend cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen jaar en Astrid is in verwachting van hun tweede. Het leven lacht ze toe totdat ze te horen krijgen dat hun ongeboren kind het syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort moeten ze beslissen om voor 24 weken een abortus te laten plegen of een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Hoewel ze gewend zijn alles samen te doen, komt Astrid tot het besef dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen. • Pers - 66%  
  80

  Hartverscheurende, maar goudeerlijke film

  "De plot is oprecht, menselijk en de sfeer ervan wordt niet vertroebeld door overbodige "treurige" muziek of wollige dialogen. Er is duidelijk een enorm probleem in het leven van Markus en Astrid en om dat feit wordt niet langdradig heen gedanst. Tijdens '24 Wochen' word je deelgenoot van één van de zwaarste beslissingen die een mens kan maken. Hartverscheurende, maar goudeerlijke film."

  Lisette van der Meij - Cinemagazine
  80

  Potentiële tearjerker 24 Wochen pakt formidabel uit

  "24 Wochen had in een smakeloze tearjerker kunnen ontaarden, maar de film pakt goed uit. Formidabele, ontroerende acteerprestaties van Bjarne Mädel en vooral Julia Jentsch."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Documentair gefilmd drama wil abortus bespreekbaar maken

  "Maar afgezien van het televisie-achtige melodrama dat ook aan de film kleeft, wordt het abortusproces met zorg en liefde getoond, en wordt de fysieke en vooral psychische pijn niet omzeild."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  60

  Subtiliteit is vaak ver te zoeken

  "De echtgenoten Astrid en Markus verwachten een kind dat het downsyndroom heeft. De subtiliteit is vaak ver te zoeken in dit Duitse zwangerschapsdrama."

  Frank Stol - Filmtotaal
  60

  Ups en downs

  "24 Wochen is het type film dat slaagt in zijn doel, maar verder geen grote indruk achterlaat. Gewoon een degelijke goed bedoelende film die je je - ondanks de suggestieve titel - niet lang zal herinneren."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
  60

  Vrije beslissing over leven en dood die veel pijn doet

  "De beklemmende, ijle atmosfeer van 24 Wochen verhult de staketsels van dat scenario niet. Dat zou je als bezwaar kunnen ervaren."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Weinig opzienbarend

  "Berrached toont hun dilemma in intieme scènes zonder opsmuk. Dat levert een herkenbare en emotionerende, maar weinig opzienbarende film op."

  Joost Broeren - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 september 2016
  Distributeur: September Film Distribution