Hidden Figures

Hidden Figures (2016)

Pers
67% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Theodore Melfi
Cast: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, meer »
Lengte: 127 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Waargebeurd drama over de briljante vrouwen die bijdroegen aan de Amerikaanse ruimtemissie

Met de Russen op hun hielen begon NASA in de jaren vijftig aardig wanhopig te worden voor een succesvolle ruimtevlucht. Het lukte de wetenschappers maar niet om een ruimteschip te maken dat een baan om de aarde aan zou kunnen. Op dat moment werkten er, ondanks de toen nog hevigere barrières van gender en ras, al een grote groep vrouwen voor NASA. In een zogenoemde 'pool' moesten zij grote hoeveelheden data ontzettend secuur verwerken. Drie vrouwen werden uit dit team geplukt om hun bijzondere wiskundige gaven te richten op de ruimtemissie: Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson.

Hidden Figures werd genomineerd voor de Oscars voor Beste Film, Beste Vrouwelijke Bijrol (Octavia Spencer) en Beste Scenario. • Pers - 67%  
  80

  Het inspirerende verhaal van de onbezongen wiskundewonders

  "Het pleidooi is helder: gelijkheid betekent ook gewoon het mogen benutten van potentie, ambitie, kennis en vaardigheden zonder onnodige hindernissen. Een les die vandaag de dag helaas nog steeds relevant is."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  80

  Hidden Figures is een onvervalste crowdpleaser

  "Dit is het soort films voor een breed publiek waar Hollywood altijd zo bedreven in was, maar dat het in het tijdperk van de superhelden steeds minder maakt."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  80

  Loftrompet voor stille triomf

  "Hidden figures pleziert het publiek schaamteloos met humor, fijn acteerwerk, hartverwarmende emoties en een stille triomf."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Verborgen denkers

  "Hidden Figures brengt niet heel veel nieuws, maar is desondanks een hele fijne feelgoodfilm. Met goed acteerwerk, een inspirerend verhaal en swingende muziek staat de film gegarandeerd voor een mooie bioscoopavond."

  Reyer Krikke - Filmvandaag.nl
  60

  De gekleurde vrouwen die ruimtereizen mogelijk maakten

  "Toegeven, Melfi gaat wat braaf, soms zelfs klef te werk, maar de drie actrices zijn zo aanstekelijk damesachtig stoer, ze zouden zo maar een golf aan aanmeldingen van meisjes voor bèta-vakken kunnen teweegbrengen."

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Het verhaal is aansprekend en een poging tot inspireren

  "Wat de film iets boeiender weet te maken, is het stukje ruimtevaartgeschiedenis dat erbij komt kijken. De race die Amerika voerde met de Sovjet-Unie om elkaar af te troeven is een fijn achtergrondverhaal."

  Daphne van Hoolwerff - Filmpjekijken.com
  60

  Hidden Figures is historische film met vleugje Disney-sentiment

  "In de wrange scènes worden het racisme en het seksisme in het Amerika van de jaren vijftig goed zichtbaar. Een historische film over drie zwarte vrouwen bij NASA, met een vleugje Disney-sentiment."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  60

  Opgewekt meisjesboek over rekenwonder

  "Katherine Johnson was een onmisbaar genie en het is goed dat er een eerbetoon over haar leven op het witte doek is verschenen."

  Cor Oliemeulen - Indebioscoop.com
  60

  Rekenmeesters in gesegregeerd Amerika van de jaren zestig

  "De film haalt een vergeten geschiedenis naar boven, die alsnog een happy end krijgt en de kijker met een goed gevoel naar huis stuurt."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Tut-tut-tut

  "Het zijn levensverhalen die het verdienen verteld te worden, maar de film perst ze al te opzichtig in de mal van de hoopgevende biopic."

  Joost Broeren - Huitenga - De Filmkrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 maart 2017
  Distributeur: 20th Century Fox