Bodkin Ras

Bodkin Ras (2016)

Pers
60% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Kaweh Modiri
Cast: Sohrab Bayat, Eddie Paton, meer »
Lengte: 79 minuten
Land: Schotland
Taal: Engels

Thriller over een vreemdeling in een klein dorp in Noord-Schotland die zijn verleden probeert te ontvluchten

Een jonge, voortvluchtige crimineel is op zoek naar een nieuwe start en vindt deze in het pittoreske stadje Forres, verscholen in de Highlands van Schotland. Terwijl Bodkin zich juist gedeisd wil houden, valt een vreemdeling hier meteen op. In eerste instantie is hij een totale buitenstaander, maar de bewoners van Forres lijken hem langzaam te accepteren en zelfs te omarmen. Helaas ligt zijn verleden op de loer. • Pers - 60%  
  60

  Echte rouwdouwers

  "Bodkin Ras arriveert in een dorp in het verre noordoosten van Schotland dat voornamelijk wordt bevolkt door dronkaards. Een ietwat overambitieuze combinatie van documentaire en fictie die niettemin lof verdient."

  Omar Larabi - De Filmkrant
  60

  Moedige poging te ontsnappen aan sleetse plotstructuren

  "Het is knap hoe in Bodkin Ras de grens tussen documentaire en speelfilm wordt verdoezeld. De gespeelde Bodkin verbleekt echter gaandeweg naast de echte personages."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Simpeler en minder intrigerend dan lijkt

  "Het probleem is uiteindelijk dat Bodkin zelf aan het einde veel simpeler en minder intrigerend blijkt te zijn dan tot dan toe leek, wat onthuld wordt op een nare manier die de toon van de film verandert, en niet ten goede."

  Kaj van Zoelen - FilmTotaal
  60

  Vreemdeling in de Schotse Hooglanden

  "Je zou Bodkin Ras een sociaal experiment kunnen noemen. Wat gebeurt er als een vreemdeling, die duidelijk iets op zijn kerfstok heeft, een kleine gemeenschap binnentreedt om weer een nieuwe start te maken? Het roept een vergelijking op met Lars von Triers Dogville, waarin een vrouw op de vlucht wordt opgenomen in een vergeten stadje. Forres, hoog in het Schotse noorden, is ook zo'n uithoek."

  Suzan Groothuis - Indebioscoop.com
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 september 2016
  Distributeur: Amstelfilm