Meneer Pluizenbol

Meneer Pluizenbol (2016)

Pers
30% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Komedie
Regie: Barry Sonnenfeld
Cast: Barry Atsma, Nicolette van Dam, meer »
Lengte: 87 minuten
Land: Frankrijk, China
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Komische familiefilm waarin een succesvolle zakenman verandert in een huiskat om te leren hoe hij een betere vader voor zijn gezin kan zijn

Miljardair Tom Brand heeft niet veel tijd voor zijn vrouw Lara en zijn dochter Rebecca. Hoewel hij een hekel heeft aan katten, laat Tom zich voor Rebecca's elfde verjaardag in een mysterieuze dierenwinkel een bijzondere kater aansmeren: Meneer Pluizenbol. Onderweg naar huis krijgt Tom een vreselijk ongeluk en wanneer hij bijkomt bevindt hij zich... in het lichaam van Meneer Pluizenbol! In deze gedaante ervaart Tom hoe het leven als huisdier is en leert hij zijn familie op een hele andere manier kennen. Om terug te keren naar zijn familie als de man en vader die ze verdienen, moet Tom begrijpen waarom hij in deze rare situatie is beland en wat hij moet veranderen om zijn menselijke bestaan terug te verdienen.

In deze Nederlands nagesynchroniseerde versie van de Amerikaanse familiefilm Nine Lives, spreken Barry Atsma en Nicolette van Dam de stemmen in van de personages die gespeeld worden door Kevin Spacey en Jennifer Garner. • Pers - 30%  
  40

  Sonnenfeld moet het niet hebben van dit formulewerkje

  "Van het malle, overgeacteerde verhaaltje over een overwerkte vader die pas in een kattenlijf toegroeit naar zijn dochter, moet dit formulewerkje van Barry Sonnenfeld (Men in Black) het ook al niet hebben."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  30

  Lelijk nagesynchroniseerde kinderkomedie

  "Waarom hebben topacteurs als Kevin Spacey en Christopher Walken in vredesnaam hun naam verbonden aan dit misbaksel? (...) Kwalijk is vooral dat de makers nergens hun best doen om de beoogde doelgroep te bedienen."

  Frank Stol - FilmTotaal
  20

  Ondermaats formulewerk

  "Dat Kevin Spacey en regisseur Barry Sonnenfeld (Men In Black) voor dit ondermaatse formulewerk te koop waren, stemt niet vrolijk. (...) Nine Lives (Nederlandse titel: Meneer Pluizenbol) is zo'n film waarbij het zelfs niet lukt er een glimlach uit te persen."

  Jos van der Burg - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 5 oktober 2016
  Distributeur: Belga Films
  Alternatieve titel: Nine LIves (NL)