L'avenir

L'avenir (2016)

IMDb
7.2 / 10 552
Pers
72% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Mia Hansen-Løve
Cast: Isabelle Huppert, André Marcon, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Frankrijk, Duitsland
Taal: Frans, Engels, Duits

Drama met Isabelle Huppert als een gedreven docente filosofie die in de steek gelaten wordt door haar echtgenoot en kort daarop haar moeder verliest

Nathalie is docente filosofie aan een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een andere vrouw en overlijdt kort daarna haar moeder. In de periode van rouw die volgt, weet Nathalie haar leven opnieuw vorm te geven.

L'avenir is een film van Mia Hansen-Løve (Le père de mes enfants, Un amour de jeunesse) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (La pianiste, Elle) als een gepassioneerde docent filosofie. • Pers - 72%  
  80

  Filosofisch drama met Huppert in glansrol

  "Ondanks de bedachtzame aard van dit zeer filosofische verhaal voelt de film dankzij Hansen-Løve nooit traag aan. En laten we Huppert niet vergeten. Descartes, een beroemde zeventiende-eeuwse filosoof, zei ooit dat een film met Isabelle Huppert automatisch de moeite waard is, dus die zal wel gelijk hebben..."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
  80

  L'avenir wint je bedrieglijk makkelijk voor zijn heldin

  "Na Paul Verhoevens Elle is het wederom een feest om Huppert te zien. Ondanks alle verhaallijnen blijft het feilloos gecomponeerde L'avenir de onvoorspelbaarheid van het gewone leven ademen."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  70

  Een beetje voor intellectuelen

  "L'avenir is een film over intellectuelen en wellicht ook wel een beetje voor intellectuelen. Boekenkasten zijn in talloze shots aanwezig en daarin staat geen lichte kost, maar het ondoorgrondelijke werk van Emmanuel Levinas en het manifest van de Unabomber. Filosofische citaten en discussies sijpelen door de film en enige voorkennis maakt die toespelingen levendiger."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  70

  Rustige, contemplatieve cinema

  "Geen hartstochtelijke romances of overdreven sentimenteel gedoe te bekennen dus, in plaats daarvan levert Hansen-Løve rustige, contemplatieve cinema, vol subtiele emoties en filosofische benaderingen, zonder de kijker daarbij al teveel een bepaalde gedachtewijze op te dringen."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  60

  Natuur en filosofie: meer heeft een mens niet nodig

  "Mia Hansen-Løve schreef het verhaal met Isabelle Huppert in het achterhoofd en het wordt snel duidelijk dat L'avenir volledig drijft op het talent en de uitstraling van de grootste Franse actrice van haar generatie."

  Cor Oliemeulen - Indebioscoop.com
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 september 2016
  Distributeur: Cinemien Film & Video Distribution
  Alternatieve titel: Things to Come