Blair Witch

Blair Witch (2016)

Film1
4.5 / 10
12
IMDb
5 / 10 31056
Pers
65% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Adam Wingard
Cast: James Allen McCune, Brandon Scott, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Vervolg op de The Blair Witch Project waarin James samen met vrienden de behekste bossen in trekt waar ooit zijn zus spoorloos verdween

Een groep studenten trekt naar de bossen van Black Hill in Maryland om de mysterieuze verdwijning van de zus van James te onderzoeken. Velen geloven dat haar verdwijning verband houdt met de legende van de Blair Witch. De groep begint hoopvol aan de zoektocht met de hulp van lokale gidsen, maar zodra de nacht valt in het donkere en onvoorspelbare bos voelt de groep een dreigende aanwezigheid. Langzaamaan beseffen ze dat de legende maar al te echt is en veel onheilspellender dan ze ooit hadden kunnen denken.

In eerste instantie werd deze productie aangekondigd onder de titel The Woods, maar tijdens San Diego Comic Con in 2016 werd bekend dat het ging om een vervolg op de fameuze horrorfilm The Blair Witch Project uit 1999. Deze nieuwe film laat overigens de gebeurtenissen uit de sequel, Book of Shadows: Blair Witch 2 uit 2000, volledig buiten beschouwing. • Pers - 65%  
  80

  Luxe versie van het origineel

  "Blair Witch, het vervolg op The Blair Witch Project, is een luxe versie van het origineel. Professioneler geschoten en er gebeurt heel wat meer - maar zo akelig als de eerste wordt het nooit."

  Julius Koetsier - The Cult Corner
  80

  Luxe versie van het origineel

  "Blair Witch, het vervolg op The Blair Witch Project, is een luxe versie van het origineel. Professioneler geschoten en er gebeurt heel wat meer - maar zo akelig als de eerste wordt het nooit."

  Julius Koetsier - The Cult Corner
  80

  The Woods

  "Al met al is Blair Witch een zeer geslaagd vervolg op The Blair Witch Project. De film is een stuk enger en de kijker krijgt meer te zien over de legende van de heks, waardoor het erg interessant blijft. Kijkers zullen met knikkende knieën de bioscoopzaal verlaten!"

  Joris Regterschot - FilmVandaag.nl
  80

  Zeer geslaagd vervolg

  "Het was al het jaar van de heks, maar nu blijkt Blair Witch ook nog eens een zeer geslaagd vervolg op de beroemdste heksenfilm aller tijden."

  Barend de Voogd - Schokkend Nieuws
  70

  Meer gorigheid en expliciete horrorscènes

  "Een nieuwe generatie bioscoopbezoekers zal er geen jeugdtrauma door oplopen, maar dikke kans dat je na het zien van Blair Witch die geplande kampeertrip naar de bossen alsnog annuleert."

  Frank Stol - Filmtotaal
  60

  Af en toe eng, meestal niet

  "Al die beelden zijn heel handig voor de samensteller van de found footage-video, met daarin veel zaklampen die door ondoordringbaar, pikdonker woud snijden. Af en toe eng, meestal niet."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  60

  Angstaanjagend en effectief camerawerk in een eng bos

  "Na de originele Blair Witch verschenen er vele foundfootagecollega's, dus is de nieuwigheid er wel vanaf. Maar er is bij deze remake opmerkelijk inventief nagedacht over het camerawerk en de montage."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Drone is nieuw, de wanhoop en spanning zijn bekend

  "Het is knap dat ook hij met een onheilszwangere sfeer en wat suggestieve beelden en geluiden veel spanning weet op te wekken, maar hij bewijst daarmee vooral hoe sterk de aanpak van zijn voorgangers was."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Duivelse woudheks is saai, oud bosbesje geworden

  "Als herintroductie voor jonge griezelfanaten werkt Blair witch misschien. Oudere fans zullen tot hun schrik constateren dat de duivelse woudheks van weleer een saai, oud bosbesje is geworden."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Zonde dat er meer te zien is in Blair Witch

  "Wat moet je dan als vervolgfilm, bijna twintig jaar later? Schrijver Simon Barrett en regisseur Adam Wingard voegen drones toe, en gps. Ze leggen meer uit en laten meer zien. Zonde (..)"

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 15 september 2016
  Distributeur: Independent Films
  Alternatieve titel: The Blair Witch Project 3, The Woods