Miss Sloane

Miss Sloane (2016)

Pers
70% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: John Madden
Cast: Jessica Chastain, Gugu Mbatha-Raw, meer »
Lengte: 132 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Spannend drama waarin Jessica Chastain haar carrière op het spel zet wanneer ze zich keert tegen de wapenlobby waarvoor ze jarenlang heeft gewerkt

Briljant, zelfverzekerd en gewetenloos. Elizabeth Sloane is een van de machtigste en meest gewilde lobbyisten in Washington. Om winst te behalen voor haar cliënten laat ze zich nergens door tegenhouden. Maar als het hoofd van de machtige wapenlobby haar om hulp vraagt bij het tegenhouden van een controversieel wetsvoorstel, keert ze zich tegen hem. Elizabeth sluit zich aan bij een klein kantoor waar ze op de toppen van haar kunnen de juridische en ethische grenzen tot het uiterste rekt om de wet erdoor te krijgen. De succesvolle Sloane wordt gedwongen om genadeloos te zijn en haar eigen carrière en die van anderen op het spel te zetten in de bikkelharde campagne tegen de haast almachtige wapenlobby.

Regisseur John Madden maakte ook de senioren-romkoms The Best Exotic Marigold Hotel en The Second Best Exotic Marigold Hotel. Hij ontving in 1999 een Oscarnominatie voor Shakespeare in Love. • Pers - 70%  
  80

  Intelligente politieke thriller

  "Het is de combinatie van een slim geschreven script (door nieuwkomer Jonathan Perera, die eerder werkzaam was in de advocatuur) en het uitstekende acteerspel van Jessica Chastain, waardoor Miss Sloane zich onderscheidt van andere politieke thrillers."

  Frank Stol - FilmTotaal
  80

  Lekker vet aangezet

  "Een lekker vet aangezet inkijkje in de wereld van lobbyisten met een heerlijk rücksichtslose vrouwelijke hoofdpersoon. Voor lobbyist Elizabeth Sloane is alles geoorloofd in haar strijd tegen de wapenindustrie."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  80

  Meedogenloos voor de goede zaak

  "Een onderhoudende politieke thriller met de nodige verrassende wendingen. Jessica Chastain zet een prachtige rol neer als de meedogenloze lobbyiste Elizabeth Sloane, die in Washington een aantal machtige mensen tegen de haren in strijkt."

  Jeroen van Bree - FilmVandaag.nl
  80

  Roodharige ijzervreter

  "Regisseur John Madden (Shakespeare in Love) wilde per se Jessica Chastain in de titelrol. Zijn instinct klopte: de roodharige schone is de absolute ster in deze realistisch ogende film die spionage-elementen soepel met psychologisch drama afwisselt."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  70

  Chastain draagt de film met gemak in haar eentje

  "Haar spel tilt de film naar een hoger niveau. Niet eerder speelde ze zo'n emotioneel gedistantieerd personage, maar weet tóch genoeg nuances in haar performance aan te brengen om geen lege huls of robot van Sloane te maken."

  Daphne van Hoolwerff - Filmpjekijken.com
  70

  Welkom bij de (anti-)wapenlobby

  "een meeslepende en leerzame film die niet alleen op intrigerende wijze de aalgladde en manipulatieve wereld van lobbyisten toont. Dit drama is tevens een spannende combinatie van een thriller, moraliteitsspel en een karakterstudie van een berekenende bitch."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Chastain redt vluchtige schets ongenaakbaar kille lobbyiste

  "gaandeweg breekt de vluchtige schets van de ongenaakbaar kille lobbyiste en de andere personages de film op. Perera gooit er op de valreep een reeks absurde plotwendingen tegenaan om de eenvormigheid te doorbreken, maar het levert een kakofonie aan valse noten op. Chastain redt de halfgeslaagde film"

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Legt vooral seksisme in filmindustrie bloot

  "Het is problematisch dat er in de kiem van dit project niet is nagedacht over het feit dat Miss Sloane het zoveelste vrouwelijke hoofdpersonage is bij wie talent en passie betaald worden met eenzaamheid en psychische problemen."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 23 februari 2017
  Distributeur: Independent Films