Ouija: Origin of Evil

Ouija: Origin of Evil (2016)

Film1
6.4 / 10
14
Pers
64% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Mike Flanagan
Cast: Annalise Basso, Elizabeth Reaser, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Prequel op de horrorfilm Ouija waarin een moeder uit LA doet alsof ze entiteiten oproept, totdat ze daadwerkelijk een boosaardige geest in huis haalt

In het Los Angeles van de jaren zestig lichten een moeder en haar twee dochters mensen op met seances. Wanneer ze een nieuw trucje toevoegen aan hun repertoire halen ze per ongeluk een echte kwaadaardige geest in huis. Als de jongste dochter bezeten raakt door deze genadeloze geest, moet de familie ondenkbare angsten overwinnen om haar te redden en om de geest die haar in bezit heeft uit te drijven.

De horrorthriller Ouija: Origin of Evil werd heel wat beter ontvangen dan zijn voorganger Ouija uit 2014 en staat qua verhaal ook helemaal los van die eerste film. Schrijver-regisseur Mike Flanagan maakte eerder films als Oculus en Before I Wake. • Pers - 64%  
  70

  Het origineel is niet altijd beter

  "Dat het creŽren van balans tussen een nieuw verhaal en het oude lastig blijkt, spreekt uit het afgeraffelde einde dat niet goed aansluit op de sluipende spanning van de eerste twee aktes. Daar verliest de film kracht op, maar al met al is het een ruimte verbetering ten opzichte van zijn voorganger."

  Maaike Tol - FilmVandaag.nl
  70

  Mogelijk de beste vervolgfilm van het jaar

  "Oujia: Origin of Evil tart alle verwachtingen en blijkt een prima horrorfilm te zijn. Vooral fans van retrofilms en de wat schrikeffectarmere griezelproducties kunnen hun hart ophalen. Het is niet de beste horrorfilm van 2016, maar mogelijk wel de beste vervolgfilm van het jaar. Een onverwacht plezierig horroravontuur dat met veel liefde en respect in elkaar is gezet."

  Martijn Hamerling - Filmtotaal
  60

  Flanagans Ouija is niet verrassend, wel sfeervol en spannend

  "Behoorlijke, zelfs stijlvol te noemen bovennatuurlijke horrorthriller rond het fameuze geestenoproepbordspel. Dat werd in 2014 al eens (minder fraai) verfilmd onder de titel Ouija."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  60

  Gevaarlijk bordspel voldoet aan alle horrorwetten

  "Naast een voorkeur voor griezelfilms heeft regisseur Flanagan een voorliefde voor de aloude 35mm-film. De door hem in de ≠nabewerking toegevoegde ≠'projectiefoutjes' vormen een grappig retro-effect bovenop een ≠aardig script dat aan alle ijzeren wetten van het horrorgenre voldoet."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Pakt aardig uit

  "Twee jaar geleden deden de producenten uitstekende zaken met de horrorfilm Ouija, waarin het gelijknamige bordspel onheil van gene zijde opriep."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 oktober 2016
  Distributeur: Universal Pictures International