A Cure for Wellness

A Cure for Wellness (2017)

Pers
63% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Gore Verbinski
Cast: Dane DeHaan, Jason Isaacs, meer »
Lengte: 146 minuten
Land: Verenigde Staten, Duitsland
Taal: Engels

Thriller over een man die z'n baas moet ophalen bij een idyllisch maar mysterieus wellnesscentrum met zorgwekkende behandelingsmethodes

Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht de directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het resort ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen. Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken. Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt hij zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.

De thriller A Cure for Wellness werd geschreven door Justin Haythe (scenarist van onder meer The Clearing, Revolutionary Road en Snitch). De regie ligt in handen van Gore Verbinski die uiteenlopende films als Mouse Hunt, The Mexican, The Ring en de eerste drie delen uit de Pirates of the Caribbean-delen op zijn cv heeft staan. • Pers - 63%  
  70

  Ontegenzeggelijk amusant

  "Al is de film met een speeltijd van bijna tweeëneenhalf uur langer uitgevallen dan nodig was, het is ontegenzeggelijk amusant om Lockhart te volgen in zijn nachtmerrieachtige ontdekkingstocht door de kliniek. Het is echter onwaarschijnlijk dat het ook maar iemand stof tot nadenken gaat opleveren."

  Megan van der Moezel - FilmTotaal
  70

  Oogstrelend griezelkabinet

  "Het lage tempo, de forse lengte en een 'onthulling' die je al van mijlenver ziet aankomen A cure for wellness soms kopje onder te duwen. De grote stilistische kwaliteiten van de film en enkele ijzersterke griezelscènes zijn echter de kurken waarop deze horrorthriller blijft drijven."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Psychologisch mysterie in de Zwitserse Alpen

  "Audiovisueel weet Verbinski zijn film constant boeiend te houden, en dat is direct ook een voorname reden dat A Cure for Wellness (ondanks de soms trage pacing) nooit saai wordt. Die stilistische hoogstandjes kennen echter een keerzijde. Ze verhullen namelijk deels de narratieve zwaktes van de film."

  Tim Bouwhuis - FilmVandaag.nl
  70

  volbloed horrorthriller gericht op volwassen publiek

  "Gore Verbinski keert terug naar het horrorgenre. Het is een waardige poging, maar eindigt in een tekort aan focus. Al zijn er vervelendere dingen dan een regisseur met te veel inspiratie."

  Julius Koetsier - Schokkend Nieuws
  60

  Klinische en gotische horror in wellness-kliniek

  "A Cure for Welness is een uur lang verbluffend mooi en stelt daarna anderhalf uur teleur. Verbinski stapelt claustrofobische visioenen à la Polanski op klinische 'body horror' à la Cronenberg en gotische horror uit de Hammer-studio. Maar wat had geholpen, was ambivalentie."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Minder typische horror, meer unieke film

  "Met de stijl zit het dus meer dan goed: de setting is prachtig beklemmend, het mysterie komt rustig en subtiel op gang en ontvouwt zich op een aangenaam tempo. (...) Het plot kan de verwachtingen van dit alles echter nauwelijks inlossen."

  Daphne van Hoolwerff - Filmpjekijken.com
  60

  Uitzinnig ontwerp en vervreemdende sfeer

  "A Cure for Wellness is een van de mafste Hollywoodproducties van het jaar, met scènes als autonome kunststukjes. Het verrukkelijke decor en de vervreemdende sfeer maken het wat voorspelbare griezelplot de moeite waard."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  40

  Gekmakend kuuroord

  "Hoe beeldig deze thriller er ook uitziet en hoe krachtig het production design ook is; het script haalt dat niveau helaas niet. Binnen al die uitgekiende, mooie plaatjes komen soms zelfs idiote plotwendingen voorbij. Het is een lange zit in dit gekmakende kuuroord."

  Maricke Nieuwdorp - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 februari 2017
  Distributeur: 20th Century Fox