Sing Street

Sing Street (2016)

IMDb
8 / 10 61455
Pers
73% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Muziek, Romantiek
Regie: John Carney
Cast: Ferdia Walsh-Peelo, Jack Reynor, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Ierland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Komische muziekfilm van John Carney waarin Conor uit Dublin in de jaren tachtig een popgroep wil oprichten om indruk te maken op een meisje

Dublin in het begin van de jaren tachtig. De tijd van de popmuziek en de eerste videoclips. De ouders van de gevoelige tiener Conor Lawlor besluiten geld besparen door hem over te plaatsen naar een openbare school waar het er niet zo zachtaardig aan toegaat. Om indruk te maken op het mysterieuze meisje van zijn dromen besluit Conor om een band te beginnen zodat hij een clip met haar kan opnemen. Hij laat zich bijspijkeren door zijn oudere broer en gaat op zoek naar muzikanten. Conor schrijft romantische teksten voor haar, maar heeft deze liefde wel een toekomst?

Sing Street werd geschreven en geregisseerd door de Ierse John Carney, bekend van de muzikale films Once (Oscarwinnaar voor Beste Song) en Begin Again. • Pers - 73%  
  80

  Filmische evenknie van een sterk, afwisselend popalbum

  "Sing Street biedt prettig pretentieloos vermaak, met pakkende, afwisselende liedjes: het filmische equivalent van een sterk popalbum."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  80

  Samen zingend en dansend ontsnappen uit benauwd Dublin

  "John Carney weet in de rafelranden van de popmuziekwereld vertederende verhalen te vinden. Zijn oog voor sprekende details verraadt dat hij zelf in een band heeft gespeeld (...) Met Sing Street brengt hij een nostalgische en romantische ode aan tieneronschuld."

  Jos van der Burg - Het Parool
  70

  De muze en het bandje

  "Sing Street is zowel autobiografie als tienerdroom, en hinkt ook in zijn vorm zowel op realisme als op de hyperstilering van een videoclip. Een beetje zoals een goed liefdesliedje: compleet waarachtig, en toch grootser dan de realiteit."

  Joost Broeren - De Filmkrant
  60

  Swingende groeipijnen

  "Deze aanstekelijke, muzikale coming of age-film drukt op alle juiste knopjes. Want groeipijnen in combinatie met enorme brillen, hoogwaterbroeken en malle kapsels zijn extra aandoenlijk. (...) De soms slordige montage zien we met liefde over het hoofd."

  Ab Zagt - AD
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 17 november 2016
  Distributeur: Independent Films