Patriots Day

Patriots Day (2016)

Film1
6.7 / 10
15
Pers
60% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Geschiedenis, Thriller
Regie: Peter Berg
Cast: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, meer »
Lengte: 133 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Waargebeurd drama met Mark Wahlberg en John Goodman over de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon in 2013

Wanneer bij de Boston Marathon twee explosieven afgaan begint voor politieagent Tommy Saunders een race tegen de klok om de daders op te sporen voor zij opnieuw toeslaan. Terwijl hulpverleners de overlevenden bijstaan start het ijzersterke team van special agent Richard Deslauriers - de commissaris van de politie Ed Davis en Sergent Jeffrey Pugliese - een bloedstollende klopjacht op de terroristen.

Regisseur Peter Berg maakte ook het waargebeurde actiedrama Deepwater Horizon - eveneens met Mark Wahlberg in de hoofdrol - over de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis. • Pers - 60%  
  80

  Spannende klopjacht op daders aanslag in Boston

  "Regisseur Peter Berg, die eerder dit jaar de ook al zo spannende rampenfilm Deepwater Horizon presenteerde, volgt diverse personages op realistisch aandoende wijze vr, tijdens en in de nasleep van het waargebeurde drama."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  70

  Integere Boston-ode

  "Daarbij blijven Berg en Wahlberg wijselijk genoeg ver weg van vaderlandslievend vlaggewapper en bombastisch hoorngeschal. Zodoende is Patriots day een meeslepende en integere ode geworden aan de onverzettelijkheid van de bewoners (..)"

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Jacht op Boston-terroristen is boeiend n klef chauvinistisch

  "In tijden van agressie tegen hulpverleners een welkom tegengeluid, maar Berg verliest zich in een zeker Boston-chauvinisme dat, gezien de terrorismedreiging wereldwijd, een beetje klef en ongemakkelijk aanvoelt."

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Personages missen nuance

  "Hoewel ietwat plichtmatig, valt de monoloog van Mark Wahlbergs personage over het bestrijden van haat met liefde in goede aarde. Een boodschap waar niet alleen de stad Boston, maar de hele wereld momenteel wel iets aan heeft."

  Frank Stol - FilmTotaal
  60

  Waarom is deze film 'nodig' in Amerika?

  "Berg kiest een hectische stijl die realisme moet suggereren, maar perst de gebeurtenissen in het gesimplificeerde stramien van de actiefilm. Werkelijkheid en fictie worden lukraak en zonder onderscheid geplukt uit ons collectieve beeldenbewustzijn."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  50

  Bittere tragedie op een dag van vrijheid en onafhankelijkheid

  "Nergens biedt de film enig inzicht in de psyche van de daders. En dat is jammer, want gelaagde personages hadden de nodige diepgang kunnen creren, zonder per definitie afbreuk te doen aan de ernst van de ramp."

  Tim Bouwhuis - FilmVandaag.nl
  40

  Beoogd realisme tenietgedaan door lompe dialogen

  "Dit moest een serieus drama worden over een klopjacht op twee terroristen,maar het werd een ongeloofwaardige B-film. Mark Wahlbergs personage is een handig bindmiddel voor het scenario, maar een ramp voor de film."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 januari 2017
  Distributeur: Independent Films