Why Him?

Why Him? (2016)

Pers
60% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: John Hamburg
Cast: Bryan Cranston, James Franco, meer »
Lengte: 111 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Komedie met Bryan Cranston die absoluut niet blij is met zijn schatrijke maar excentrieke schoonzoon, gespeeld door James Franco

Tijdens de feestdagen gaat Ned, een overbezorgde maar liefhebbende vader, op bezoek bij zijn dochter Stephanie op de universiteit. Hier ontmoet hij zijn grootste nachtmerrie: Stephanies nieuwe vriend Laird, een goedgezinde maar sociaal onhandige miljonair uit Silicon Valley. De strenge en preutse Ned vindt de uitgesproken Laird totaal geen match voor zijn dochter. De eenzijdige rivaliteit loopt volledig uit de hand en Neds paniekaanvallen nemen toe als hij zich steeds minder thuis voelt in de glamoureuze hightech omgeving. En tot overmaat van ramp blijkt Laird om de hand van Stephanie te gaan vragen.

Volgens actrice Megan Mullally kreeg de cast alle vrijheid om te improviseren tijdens de opnames. Uiteindelijk werd er zo 240 uur aan materiaal opgenomen, wat teruggebracht moest worden tot een film van negentig minuten. • Pers - 60%  
  70

  Help, mijn schoonzoon is een eikel!

  "Halverwege dreigt Why him? even te ontsporen in een langdradige reeks schaamteloze moppen over een toilet met bipsdouche, seksorgiën en een elandscrotum. Maar met zijn infantiele humor mag Laird dan een eikel zijn, hij is wel een eikel met een groot hart die je de hand van Stephanie toch gunt. Of getergde Ned daar net zo over denkt..."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Dwaze lol in Why Him? is bijzonder aanstekelijk

  "James Franco en Brian Cranston voorzien als perfect gecultiveerde tegenpolen Why Him? van een ziel. Veel inkoppertjes, maar de dwaze lol is tot en met de laatste scène bijzonder aanstekelijk."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  60

  Slechts een beetje sneeuw en toch een warm gevoel

  "Je kijkt naar Why Him? en denkt regelmatig: hoe stoned zullen de schrijvers zijn geweest toen ze dit bedachten? Dat is bedoeld als een compliment. Why Him? is een goedgemutste, pretentieloze kerstkomedie die keurig de gebaande paden van het genre volgt, en tegelijkertijd af en toe heerlijk subversief ontspoort."

  Remke de Lange - Trouw
  50

  Groot geschut met losse flodders

  "Het leukst zijn de impliciete grapjes, zoals een geslaagde parodie op het digitale manusje-van-alles Siri. In de gehaaste finale wordt zelfs een bekende rockband van stal gehaald. Deze amusante komedie is groot geschut met losse flodders, waarvan een enkele soms raak is."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 december 2016
  Distributeur: 20th Century Fox