Onze jongens

Onze jongens (2016)

IMDb
5.9 / 10 203
Pers
42% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Jim Bakkum, Martijn Fischer, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Komedie van Johan Nijenhuis waarin Jim Bakkum en zijn collega's van bouwbedrijf Onze Jongens voor het grote geld gaan door te beginnen met strippen

Wanneer Jorrit na jarenlange afwezigheid terugkomt in Nederland wacht hem daar niet veel moois. Zijn ex-vrouw wil hem nog steeds niet zien en zijn achtjarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader. Bij het bouwbedrijf van vriend Bas gaan de zaken ook slecht. Tot de mannen een gat in de markt ontdekken. Niet zozeer het klusvermogen, maar de gespierde lichamen zijn een hit bij de vrouwelijke klanten. Samen met drie andere collega's gooien Jorrit en Bas het roer om. Ze stoppen met klussen en beginnen met strippen. De opdrachten zijn niet aan te slepen en bouwbedrijf 'Onze Jongens' lijkt gered. Maar hoe zal de privé-omgeving reageren op deze bijzondere carrièremove?

Onze jongens is een Nederlandse komedie naar buitenlandse voorbeelden als The Full Monty en Magic Mike. Regisseur Johan Nijenhuis maakte eerder Nederlandstalige hits als Costa, Verliefd op Ibiza en Rokjesdag. • Pers - 42%  
  60

  Nederlandse Magic Mike, vergelijkbare wasbordjes

  "Onze Jongens is de Nederlandse versie van Magic Mike met veel mannelijk bloot, bij elkaar gehouden door een quasiserieus verhaal over de sociale positie van de strippers."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Sexy strippers bijna vulgair, maar toch niet verkeerd

  "Hoewel de meeste stripscènes bijna vulgair zijn, is het fris om eens de man in de rol van seksueel object te zien. De nieuwste Nijenhuis (Rokjesdag) is geen The Full Monty, toch doen deze sexy, uit de klei getrokken heren het niet verkeerd."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  40

  Jim in blote bast lijkt verdacht veel op de 'Magic Mike'-films

  "'Onze jongens' is vooral een zachtmoedig drama over vaders en zonen en goeiige mensen die vergevingsgezind proberen te zijn. Daarvoor kunnen ze hun hemd net zo goed aanhouden."

  Remke de Lange - Trouw
  40

  Sympathiek maar smaakt naar namaak

  "een brutale en letterlijke nabootsing van succesvolle reclames, videoclips en filmscènes. De botte, Hollandse openheid maakt de film op zijn eigen manier sympathiek, maar goed is Onze jongens niet."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  30

  Gestript van intelligentie

  "Niks mis met platte humor, niks mis met strippers en niks mis met Bakkums body. Waar het fout gaat is met de grove onderschatting van het publiek. Dat hoeft niet alles uitgespeld te krijgen."

  Tisha Eetgerink - AD
  20

  Een drama in de verkeerde zin des woords

  "De grootste verrassing is dat een vrouw het scenario heeft geschreven. We mogen niet in hokjes denken, maar het is nauwelijks anders voor te stellen dan dat deze Anne-Louise ('Annelou') Verboon een hartgrondige hekel aan beide seksen heeft."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 december 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux