It Comes at Night

It Comes at Night (2017)

Pers
69% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Mysterie
Regie: Trey Edward Shults
Cast: Christopher Abbott, Joel Edgerton, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorfilm met Joel Edgerton waarin een man zijn gezin in een afgelegen huis probeert te beschermen tegen een bovennatuurlijke dreiging

Terwijl een onnatuurlijke dreiging de buitenwereld terroriseert, hebben een man en zijn gezin een bijzondere routine ontwikkeld om zichzelf veilig te houden. Maar wanneer een wanhopige jonge familie bij hun afgelegen huis aanklopt, wordt deze breekbare vrede verstoord. Ondanks de goede bedoelingen van beide families, krijgen wantrouwen en paranoia de overhand en komt het kwaad van buitenaf ook steeds dichterbij gekropen.

Deze mysterieuze horrorfilm werd geschreven en geregisseerd door Trey Edward Shults, die in 2015 debuteerde met het komische familiedrama Krisha. • Pers - 69%  
  80

  Beklemmend horrorverhaal

  "De hel, dat zijn de anderen. Jean-Paul Sartre schreef die woorden, Trey Edward Shults maakt ze aanschouwelijk in It comes at night. (...) een film die met minimale middelen buitengewoon weet te beklemmen."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  80

  Dreigend onheil wordt subliem in beeld gebracht

  "Met een uitmuntend spelende cast en uitgekiend camerawerk is Trey Edward Shults erin geslaagd dreigend onheil subliem in beeld te brengen. Wat zich heeft verstopt in het donker, pulkt aan het laagje beschaving van de overlevers."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  80

  Puntje van je stoel

  "It Comes at Night weet een vaststaand en weinig variėrend uitgangspunt opzij te schuiven en je op het puntje van je stoel te krijgen door de menselijke natuur en overlevingsdrang te fileren in tijden van onheil. Maar voor jezelf kun je je niet afsluiten. Hierbij worden voldoende speldenprikjes uitgedeeld om ook de ware horrorfan tevreden te stellen."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  60

  Onzichtbare vijand en paranoļa decimeren de mensheid

  "Hoe onzichtbaarder en ongrijpbaarder de antagonist hoe beter. Al weet It Comes At Night ondanks het behoedzaam doseren van informatie en de bijna toneelmatige eenheid van tijd, plaats en handeling naar het einde toe de suspense niet vol te houden."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Paranoia in minimalistische setting

  "Verwacht geen antwoorden op prangende vragen: die zijn er nauwelijks in dit even tragische als griezelige verhaal. Diverse opmerkelijke keuzes in plot, qua genrevermenging en casting maken dat deze film op z'n minst opvalt in originaliteit."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Tussen wal en schip

  "Uiteindelijk valt It Comes at Night tussen wal en schip. Voor liefhebbers van psychologische thrillers zal de film te veel inspelen op de bovennatuurlijke genre-elementen, terwijl voor liefhebbers van onvervalste horror het teleurstellend zal zijn dat alle horrorelementen slechts te vinden zijn in het koketteren met symboliek. Als je titel een 'It' suggereert die 's nachts komt, maar je laat de 'it' grotendeels buiten beschouwing, dan spreken we van misleidende reclame."

  Theodoor Steen - Schokkend Nieuws
  60

  Vertrouw nooit een vreemdeling

  "Wie kan genieten van sfeervolle genrefilms, vindt in It Comes At Night een mysterieuze metgezel die haar geheimen nooit geheel prijsgeeft. Het zwakke scenario laat zijn sporen echter wel na. Shults neemt je zonder meer mee op reis, maar verkwist onderweg zoveel dat er op de eindbestemming weinig overblijft. Of je in die omstandigheden nog vertrekt is een welbewuste keuze."

  Tim Bouwhuis - FilmVandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 15 juni 2017
  Distributeur: Splendid Film