After the Storm

After the Storm (2016)

IMDb
7.6 / 10 1875
Pers
81% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Hirokazu Koreeda
Cast: Hiroshi Abe, Yôko Maki, meer »
Lengte: 117 minuten
Land: Japan
Taal: Japans

Japans drama waarin een aan lagerwal geraakte schrijver tijdens een stormachtige zomernacht de band met zijn zoontje kan versterken

Ryota was ooit een succesvol romanschrijver, maar werkt nu als privédetective om de maandelijkse alimentatie bij elkaar te sprokkelen. Hij kampt met het verlies van zijn vader en raakt steeds meer vervreemd van zijn beeldschone ex-vrouw, zoontje en moeder. Een stormachtige zomernacht biedt Ryota echter de kans om niet alleen de regie over zijn eigen leven te nemen, maar ook de band met zijn zoontje te versterken. • Pers - 81%  
  90

  Verdwaald op 'memory lane'

  "Kore-eda lijkt met elke opvolgende film dieper tot de emotionele kern van zijn oeuvre te komen en After the Storm is wellicht zijn creatieve en emotionele hoogtepunt."

  Hugo Emmerzael - De Filmkrant
  80

  After the Storm-regisseur houdt onvoorwaardelijk van zijn personages

  "Kenmerkend en toch weer wonderbaarlijk, hoe Hirokazu Kore-eda rond zijn antiheld zo'n gemoedelijk, zomers geheel optrekt. Aan de details voel je dat de Japanse regisseur onvoorwaardelijk van zijn personages houdt."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Altijd tekortschieten

  "De droogkomische momenten en geloofwaardige, menselijke personages zijn de kers op de taart in deze film."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  80

  Dubbelzinnigheid is de essentie in 'After the Storm'

  "Het zijn pijnlijke inzichten maar Kore-eda maakt er geen drama van. De toon is bitterzoet, hier en daar zelfs komisch."

  Ronald Rovers - Trouw
  80

  Even slikken en weer doorgaan

  "Met mildheid en een subtiel gevoel voor humor laat de filmmaker in After the storm zien dat zijn personages zichzelf en hun situatie weliswaar niet volledig kunnen veranderen, maar dat ze er uiteindelijk wel het beste van proberen te maken."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  80

  Familiebanden gaan nog dieper dan de zee

  "In het 'spirituele vervolg' op Still Walking is Ryota bepaald geen sympathieke hoofdpersoon. Toch kijkt regisseur Kore-eda naar alle personages met een humanistische blik. Familiebanden gaan nog dieper dan de zee."

  Joost Broeren - Huitenga - Het Parool
  80

  Hirokazu Koreeda beheerst het vak tot in de puntjes

  "een ingetogen pareltje dat onmiskenbaar het werk is van een filmmaker die op elk facet zijn stempel weet te drukken. Koreeda kan het best omschreven worden als de de-facto opvolger van de beroemde grootheid Yasujirô Ozu"

  Steven Strik - Cinemagazine
  80

  Hopen tegen beter weten in

  "After the Storm is een verhaal over vervlogen dromen, en hopen tegen beter weten in. (...) De situatie is ongemakkelijk, de dialogen zijn afwisselend warm, stug, leuk, oppervlakkig en ontroerend. Net als in het echte leven."

  Cor Oliemeulen - Indebioscoop.com
  80

  Mediteren zonder zelfverbetering

  "Op zijn best leren de personages een moment lang met zichzelf te leven, zoals in After the Storm."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  80

  Ontroerend doch humoristisch familiedrama

  "Net als in zijn eerdere werk laat Koreeda in After the Storm zowel de ontzettende pijn als de onmetelijke liefde die mensen elkaar geven op subtiele en poëtische manieren zien. Soms zit dat in een steelse blik of een schijnbaar terloopse opmerking, altijd precies getimed."

  Kaj van Zoelen - FilmTotaal
  80

  Wie wil je zijn?

  "Zelden verscheen er een geloofwaardiger moeder-zoonduo op het witte doek. De subtiele onderonsjes tussen de moeder en haar zoon zijn eerlijk en vaak zeer geestig. (...) een perfecte balans tussen humor en weemoed, die op zijn best naar voren komt in de schitterende slotscène."

  Melle Bos - FilmVandaag.nl
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 maart 2017
  Distributeur: Cinemien Film & Video Distribution
  Alternatieve titel: Umi yori mo mada fukaku