Annabelle: Creation

Annabelle: Creation (2017)

Pers
52% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror
Regie: David F. Sandberg
Cast: Stephanie Sigman, Talitha Bateman, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorpop Annabelle is terug in dit vervolg waarin ze het gemunt heeft op een stel weesmeisjes

Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit besluiten een poppenmaker en zijn vrouw een non en een aantal weesmeisjes in hun huis te verwelkomen. Wat de nieuwe huisgasten alleen niet weten is dat het dochtertje van het stel jaren eerder omkwam tijdens een tragisch ongeval en haar geest in een enge pop gevangen zit.. • Pers - 52%  
  70

  Toch een verbetering ten opzichte van het eerste deel

  "mooie set designs, sterk acteerwerk van de veelal piepjonge cast en Sandberg komt met een hoop slimme vondsten op de p(r)oppen. Effectief is het zeker, maar heel vernieuwend is het allemaal niet. Let wel nog even op de subtiele verwijzing naar de 'echte' Annabelle."

  Lieuwe van Albada - Schokkend Nieuws
  60

  'Origin story' van een dodelijke pop

  "Het eerste uur van Annabelle is sfeervol en eng. (...) Maar dan wordt Annabelle te expliciet en te uitleggerig, een probleem waar wel meer horror aan ten onder gaat."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  60

  Kippenvelopwekkende scènes

  "De spookpop uit Wans film stond eerder centraal in het halfbakken Annabelle, maar Sandberg doet wat zijn voorganger verzuimde: hij schetst de herkomst van de occulte krachten van de pop en jaagt zijn publiek een paar keer de stuipen op het lijf."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Geen popje om zonder handschoenen aan te pakken

  "De meeste schrikmomenten vallen tot op de seconde exact op de te verwachten momenten en het thema van bezeten figuren - en de uitwerking ervan - zijn zó bekend dat we 't allemaal kunnen dromen. Vooruit, in onze nachtmerries dan."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  40

  Matige prequel op de prequel wordt nooit eng

  "als de logica ver te zoeken is, ebt de spanning razendsnel weg. In Annabelle: Creation blijven zodoende weinig enge momenten over."

  Kaj van Zoelen - FilmTotaal
  40

  Zorgvuldig opgebouwde spanning vloeit pijlsnel weg

  "het richting Hollywood gelanceerde Zweedse horrortalent David F. Sandberg (Lights Out) is enige tijd inventief in het creëren van suggestieve spanning. (...) Spijtig dat de zorgvuldig opgebouwde spanning pijlsnel wegvloeit"

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 augustus 2017
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: Annabelle 2