Hotel de grote L

Hotel de grote L (2017)

IMDb
7.2 / 10 21
Pers
53% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: Ineke Houtman
Cast: Julian Ras, Frank Lammers, meer »
Lengte: 85 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Vrolijke familiefilm waarin de twaalfjarige Kos samen met zijn drie zussen hun hotel aan zee moeten runnen

De taalfjarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op de mooie Isabel. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het knapste meisje van de missverkiezing?

Hotel de Grote L is gebaseerd op een boek van Sjoerd Kuyper dat in 2015 werd bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar. Kuyper schreef tevens het scenario voor deze verfilming die geregisseerd werd door Ineke Houtman (Polleke, De ontsnapping). • Pers - 53%  
  60

  Alles staat op instorten

  "Vele, soms complexe thema's komen voorbij in deze verfilming van het gelijknamige, bekroonde boek van Sjoerd Kuyper. En daar weet de empathische Houtman, gelukkig best raad mee."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Vrolijke kinderklucht

  "Hotel de grote L had met die opzet een luchtig jeugddrama moeten worden, maar de serieuze kant van het verhaal sneeuwt compleet onder door de malle situaties waarin Kos terechtkomt."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  40

  Rare fratsen halen Hotel de grote L onderuit

  "In de alledaags intieme, tedere scènes tussen Kos en zijn vader en oudste zus Libbie klopt dan weer alles, wat de bespottelijkheid van het geheel extra pijnlijk maakt."

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 19 april 2017
  Distributeur: Entertainment One Benelux