47 Meters Down

47 Meters Down (2017)

IMDb
6.1 / 10 3349
Pers
64% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Johannes Roberts
Cast: Claire Holt, Mandy Moore, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Groot-BrittanniŽ
Taal: Engels

Horrorthriller waarin twee zussen op de bodem van de oceaan gevangen komen te zitten in een kooi, midden tussen bloeddorstige haaien

De zussen Kate en Lisa genieten van een onvergetelijke vakantie in Mexico. Wanneer hen wordt aangeboden om in een kooi onder water naar witte haaien te kijken, is Kate meteen om. Lisa wordt minder enthousiast van het idee tussen hongerige haaien te zwemmen, maar met wat moeite weet Kate haar zus over te halen. Voor even lijkt het leuk om oog in oog met de roofdieren te staan maar de pret is snel over wanneer de kabels van de kooi afbreken en de zussen razendsnel naar de bodem van de oceaan zinken. Op 47 meter diepte moeten ze een plan bedenken om terug bij de boot te komen. Maar de bloeddorstige haaien wijken niet van hun zijde en hun zuurstof begint langzaam op te raken. • Pers - 64%  
  80

  Een zuurstoffles lang naar adem happen

  "Achteraf kun je heel rustig analyseren waarom de film zo goed werkt, tijdens het kijken telt maar ťťn ding: de verslavende adrenalinekick die je doet vergeten dat een bioscoopzaal een heel veilige omgeving is."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  80

  Krachtvoer voor haaienfans

  "Je zou denken dat het onmogelijk is nog een originele haaienfilm te maken, maar het is Britse thrillerregisseur Johannes Roberts gelukt. (...) Stikken of mogelijk worden opgevreten, wat zou jij kiezen?"

  Tisha Eetgerink - De Telegraaf
  60

  En dan lig je ineens met je zus op de bodem van de zee

  "Regisseur Johannes Roberts bouwt in 47 meters down de spanning vaardig op met fraaie onderwateropnamen, waarbij de kijker wel de vele on≠gerijmdheden over het hoofd moet zien."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Prima B-vermaak, ook op het grote doek

  "Van alle haaienfilms die recentelijk de Jaws-wond weer eens probeerden open te rijten (The Reef, Bait, Shark Night), is 47 Meters Down waarschijnlijk het meest effectief. Niets karakterontwikkeling, postmoderne grapjes, superintelligente haaien."

  Guus Schulting - Schokkend Nieuws
  40

  Gematigd spannend

  "De special effects, en dan met name de haaien, zijn niet van hoge kwaliteit. De film is gematigd spannend, voor een thriller toch wel een noodzakelijk element. De ontknoping van 47 Meters Down is geinig, alleen jammer dat de scriptschrijver geen ballen toont en zijn gewaagde keuze doorzet."

  Rick Schuttinga - De Filmrecensent
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 juni 2017
  Distributeur: Dutch FilmWorks