2:22

2:22 (2017)

Pers
43% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Paul Currie
Cast: Michiel Huisman, Teresa Palmer, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten, Australië
Taal: Engels

Engelstalige thriller waarin Michiel Huisman in de ban raakt van onheilspellende gebeurtenissen die iedere dag op hetzelfde tijdstip plaatsvinden

Het leven van luchtverkeersleider Dylan ontspoort wanneer hij gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier lijken plaats te vinden en steeds eindigen op hetzelfde tijdstip: 's middags om 2:22 uur. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen. • Pers - 43%  
  60

  Michiel Huisman verstrikt in een tijdlus

  "2:22 is een variant op het idee van eeuwigdurende wederkeer in de trant van Groundhog Day of Source Code, of recentelijk Before I Fall. (...) Natuurlijk raakt de film verstrikt tussen metafysisch liefdesdrama en puzzelthriller. De tijd is ongenaakbaar."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  40

  Hoe langer 2:22 duurt, hoe onzinniger het plot

  "2:22 wordt hoe langer hoe onzinniger en het script rammelt maar voort met halfontwikkelde personages. Hoofdrolspeler Michiel Huisman, die zijn rollen toch slim weet te kiezen, houdt zich maar net staande."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  40

  It's all connected

  "Aan het scenario en de cast kun je duidelijk aflezen dat Currie met 2:22 de competitie van vergelijkbare Amerikaanse genrefilms opzoekt. Juist die beslissing had de Australische regisseur niet hoeven nemen; de dromerige, ambiente sfeer had richting kunnen geven aan een meer eigenzinnige aanpak, weg van dit narratieve Hollywood-concept."

  Tim Bouwhuis - FilmVandaag.nl
  40

  Michiel Huisman pronkt met torso in vergezochte complotfilm

  "Fans van Huisman komen zeker aan hun trekken. Herhaaldelijk stapt hij in en uit bed om zijn torso te tonen. Maar een meer aannemelijk verhaal had de film nog aantrekkelijker gemaakt."

  Ab Zagt - AD
  40

  Mysterie houdt geen stand

  "Paul Currie, tot nu toe uitsluitend actief als producent, maakt met 2:22 een regiedebuut dat heel hard 'namaak!' schreeuwt. Ook zaagt hij één voor één de stoelpoten weg onder een mysterie dat eerst nog wel weet te intrigeren, maar gaandeweg steeds ongeloofwaardiger wordt."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Tijdlus-thriller

  "dit soort films flirten zowel met sciencefiction als met sprookjes. In die spagaat zweeft ook 2:22, dat de meest generiek mogelijke invulling van de tijdlus-thriller brengt. Regisseur Paul Currie weigert te kiezen tussen magische mythe en thriller-realisme, en daar gaat 2:22 uiteindelijk aan ten onder."

  Joost Broeren-Huitenga - Het Parool
  40

  Trekt alle clichés uit de kast

  "Regisseur Currie verkiest esthetiek boven geloofwaardigheid en cliché boven eigenheid. De film wordt op topsnelheid gepresenteerd, met veel - maar prima - effecten en een overactieve geluidsband. Maar dat kan niet verhullen dat een groot deel bestaat uit herhalingen."

  Danitsa Linders - Filmtotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 juli 2017
  Distributeur: Entertainment One Benelux