Everything, Everything

Everything, Everything (2017)

IMDb
6.3 / 10 4892
Pers
45% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Stella Meghie
Cast: Amandla Stenberg, Nick Robinson, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Romantisch drama waarin een achttienjarig meisje, dat door haar zeldzame ziekte gebonden is aan huis, verliefd wordt op haar buurjongen

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je de man van je dromen nooit een kus zal kunnen geven? Het overkomt de achttienjarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begint met staren naar elkaar van achter het raam en tekstberichtjes als enige communicatie, groeit uit tot een hechte band. Ondanks Maddy's aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Het romantische drama Everything, Everything is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicola Yoon. • Pers - 45%  
  50

  Onmogelijke liefde wordt sympathiek in beeld gebracht

  "Als de gemoederen hoog zijn opgelopen, wordt er nóg een plotwending van stal gehaald. Je had het een beetje kunnen zien aankomen, maar Meghie en Yoon zijn op dat moment hun publiek echt kwijt. Wat volgt is een haastige afronding en het gevoel dat je al die tijd bent bedonderd."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  50

  Verliefd in glazen kooi

  "De jonge romance verliest zijn frisheid en Maddies ziekte wordt gekunsteld, gehaast en vooral compleet ongeloofwaardig richting een vrolijk einde geloodst. Regisseuse Stella Meghie is lief voor haar publiek, maar de vraag is wie dit nog pikt."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  40

  Er klopt weinig van de logica

  "De voorspelbaarheid is niet eens het grootste probleem. De twist is vooral cynisch en ongeloofwaardig. (...) Dat is zonde van de charmante hoofdrollen en zonde van Stella Meghie's aardige regie."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Stroomt over van clichés

  "alle clichés die je van een romantische film voor jongvolwassenen kunt verwachten. De eerste, nog niet zo stroperige helft kent vooral dankzij het evenwichtige spel van hoofdrolspeelster Amandla Stenberg en Stella Meghie's vindingrijke regie een handvol oprecht ontroerende momenten."

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 17 augustus 2017
  Distributeur: Warner Bros