The Big Sick

The Big Sick (2017)

Pers
75% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Michael Showalter
Cast: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, meer »
Lengte: 119 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Urdu

Waargebeurde romkom van comedian Kumail Nanjiani die zijn relatie met een Amerikaans meisje verzwijgt voor zijn traditionele Pakistaanse ouders

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders. Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily's ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani (tv-serie Silicon Valley) en zijn vrouw. De door Judd Apatow geproduceerde romantische komedie werd zeer positief ontvangen op het festival van Sundance. • Pers - 75%  
  80

  De beste romantische komedie in jaren

  "De beste romantische komedie in jaren is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis die de scenarioschrijvers van The Big Sick overkwam. Dit geeft alles een groot gevoel van authenticiteit en zorgt bovendien voor een originele plot - zeer welkom in het voorspelbare genre van de romkom."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  80

  Duimen voor liefdeskoppel

  "Los van de uitstekende hoofdrolspelers mag ook Holly Hunter niet onvermeld blijven. Zij maakt van Beth, de moeder van Emily, een heerlijke, hilarische en heftige vertolking die de film een extra impuls geeft. Maar het verhaal over hoe culturele verschillen overwonnen kunnen worden, is de echte attractie van deze film."

  Ab Zagt - AD
  80

  Prachtige hedendaagse romantische komedie

  "The Big Sick heeft een ingenieus script met meer samenhang dan de tweevoudige structuur doet vermoeden. (...) Dat maakt het in meerdere opzichten een prachtige hedendaagse romantische komedie."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  80

  Relatie zonder toekomst

  "Acteur Kumail Nanjiani weet in bijna elke scène van The Big Sick een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama."

  Mike Peek - Het Parool
  80

  Snel, gevat en emotioneel krachtig

  "Als de The Big Sick enkel een komedie was geweest over moeilijkheden en tegenslagen, een beetje in de toon van Judd Apatow, dan was twee uur speeltijd echt te veel van het goede geweest. Maar Showalter heeft door de goede balans van drama en lichtere momenten geen enkele moeite om zijn publiek zo lang bij de les te houden."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  80

  Vrolijk makende romcom over hobbelige liefde

  "Een hartveroverende lieverd die zelfs op ongepaste vragen over 9/11 relaxed en scherp reageert. De film is een vrolijk makend voorbeeld van een goede, slimme romantische komedie, een uitgehold genre dat er met The Big Sick een nieuwe moderne standaard bij heeft."

  Remke de Lange - Trouw
  70

  Hele kluif aan schoonouders

  "De bijrollen van Ray Romano en Holly Hunter als worstelende (schoon)ouders voelen zo oprecht dat ze een eigen film hadden verdiend."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  50

  Kwalitatief een B-film

  "The Big Sick laat goed zien dat een eigen verhaal voor de betrokkenen veel kan betekenen, maar dat dit niet perse zo voor buitenstaanders hoeft te zijn. Althans, niet in deze uitvoering."

  Rick Schuttinga - De Filmrecensent
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 3 augustus 2017
  Distributeur: The Searchers