Geostorm

Geostorm (2017)

Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Dean Devlin
Cast: Gerard Butler, Jim Sturgess, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Scifi-actiefilm waarin Gerard Butler moet zien te voorkomen dat de aarde weggevaagd wordt door een reeks onvoorspelbare natuurrampen

Een reeks onvoorspelbare natuurrampen brengen het voortbestaan van onze planeet in gevaar. Wereldleiders besluiten naar aanleiding van de natuurrampen een netwerk van satellieten te laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt. Jake, een wetenschapper moet er samen met zijn broer Max voor gaan zorgen dat de storing in het satellietprogramma verholpen gaat worden.

De scifi-actiefilm Geostorm is het regiedebuut van Dean Devlin, die bekend werd met zijn scenario's voor de Roland Emmerich-films Universal Soldier, Stargate, Godzilla en Independence Day. Naast hoofdrollen voor Gerard Butler (300), Jim Sturgess (21) en Abbie Cornish (Limitless), maken ook de veteranen Andy Garcia en Ed Harris hun opwachting in Geostorm.