The Mexican

The Mexican (2001)

Film1
6.7 / 10
48
IMDb
6 / 10 70135
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie
Regie: Gore Verbinski
Cast: Brad Pitt, Julia Roberts, meer »
Lengte: 123 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Spaans

Brad Pitt en Julia Roberts voor het eerst samen te zien in deze romantische avonturenfilm waarin alles draait om een kostbaar Mexicaans pistool.

Jerry (Brad Pitt) en Samantha (Julia Roberts) hebben geen ideale relatie. Hij is een onhandige boodschappenjongen voor de maffia en Samantha droomt van een nieuw bestaan in Las Vegas. Wanneer Jerry voor zijn laatste opdracht in Mexico een kostbaar antiek pistool ('The Mexican') moet ophalen, is Samantha het zat en gaat ze er vandoor. In de wetenschap dat zijn leven er van afhangt, vertrekt Jerry naar Mexico. Om zeker te zijn dat Jerry er niet vandoor gaat met het pistool, wordt de huurmoordenaar Leroy (James Gandolfini) op Samantha afgestuurd. Het vinden van het pistool blijkt vrij makkelijk, het naar huis brengen is een andere zaak. Op het wapen rust een vloek...

'The Mexican' is op voorhand een film die aandacht trekt. Twee megasterren die voor het eerst samen te zien zijn - dat is altijd handig. Regisseur Gore Verbinski debuteerde in 1997 met de komedie 'Mouse Hunt' en lijkt nu klaar voor het grote werk. In 2001 werkt hij aan 'Catch Me If You Can' met Leonardo Di Caprio en opnieuw James Gandolfini. 'The Mexican' was echter niet zo heel succesvol in Amerika. De echte ster van de film is niet Julia Roberts of Brad Pitt maar James Gandolfini. Als homoseksuele hitman steekt hij met kop en schouders boven iedereen uit.